• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bevanda: Budžet prvi put usvojen na vrijeme

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda zadovoljan što su u BiH prvi put na vrijeme usvojeni entitetski budžeti.

 Bevanda: Budžet prvi put usvojen na vrijeme Izvor: MONDO

On je podsjetio da je BiH jedinstvena u svijetu i po tome što je u jednoj godini usvojila čak tri budžeta. "Vidjećete izvršenje budžeta za ovu godinu, i vidjećete da ćemo biti u suficitu", rekao je Bevanda za današnji "Dnevni avaz".

On je istakao da je nova parlamentarna većina pokazala odgovornost i dodao da se to osjeti i funkcionisanjem Savjeta ministara BiH.

On je istakao da će fokus rada Savjeta ministara BiH biti stavljen na usvajanje mehanizma koordinacije prema Briselu, provođenje odluke "Sejdić i Finci", kao i na aktivnosti koje treba da BiH pripreme na ulazak Hrvatske u EU.

Prema njegovim riječima, neće izostati ni "inventura" rada institucija BiH, "detaljan pretres" svake agencije i ministarstva.

Bevanda smatra da će BiH spremno dočekati ulazak Hrvatske u EU i da granični prelazi neće biti prepreka za nesmetan i efikasan izvoz proizvoda životinjskog porijekla. "Treba da iskoristimo tu situaciju, na jednoj strani ćemo imati EU, a na drugoj smo u režimu Cefte", rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Osvrćući se na politička dešavanja u Federaciji BiH, Bevanda je ocijenio da je u tom entitetu nenormalna situacija. "Imate parlamentarnu većinu, a u izvršnoj vlasti opoziciju. To je apsurd koji nigdje ne postoji", rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE