• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snijeg otežao saobraćaj, sela bez struje

U Republici Srpskoj jutros je pretežno oblačno vrijeme, dok ponegdje u FBiH pada slab snijeg.

 Snijeg otežao saobraćaj, sela bez struje Izvor: MONDO

U Federaciji BiH najteže je stanje u Unsko-sanskom kantonu gdje su loši uslovi za vožnju prouzrokovali čak 13 saobraćajnih nesreća. Sve zimske službe u RS-u nalaze se non-stop na terenu, svi putevi su prohodni i nema obustava saobraćaja ni na jednoj relaciji - izjavio je jutros direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder.

Doder je istakao da je ukupna situacija pod kontrolom, s tim što neka sela u opštini Gacko nemaju električnu energiju, ali da se nada da će to danas biti otklonjeno, iako u Hercegovini duva jaka bura.

On je dodao da se situacija na terenu prati i dalje, te da ne očekuje veće probleme jer je snijeg u većini krajeva prestao da intenzivno pada. Na području opštine Han Pijesak bez struje je ostalo oko 100 domaćinstava, zbog kvara na dalekovodu Pjenovac, a vodu nema dio stanovništva koji se snabdijeva sa izvorišta Štekavac.

U kvaru je 10-kilovoltni dalekovod Pjenovac zbog čega električnu energiju nema ni izvorište Štekavac, koje vodom snabdijeva jednu trećinu stanovništva opštine.

U Radnoj jedinici Elektrodistribucija u Han Pijesku Srni je rečeno da su ekipe na terenu i rade na otklanjanju kvara, do kojeg je došlo, kako se pretpostavlja, kada je drvo palo na elektro-mrežu.

Vodovod Štekavac vodom snabdijeva Karađorđevu ulicu iznad hotela, kao i naselja Bukovu glavu, Mironju, Džimrije, Mrkalje i druga mjesta.

Poslovođa ekipa mreža i postrojenja u sokolačkoj "Elektrodistribuciji" Žarko Bartula rekao je da od struje, od sinoć u 23.00 sata, nema na 10 trafostanica koje snabdijevaju više sela u opštini Sokolac.

Riječ je o selima Kusače, Jasik, Selišta, Sokolovići, Barnik, Džindići i drugim.

Prema njegovim riječima, ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara. Zbog jakih sniježnijh nanosa zatvoren je saobraćaj za sve kategorije vozila na M-15 Mlinište-Glamoč.

Zbog snijega koji jutros pada u većem dijelu BiH otežano je saobraćanje za sve kategorije vozila. Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima kao i putni pravci preko planinskih prijevoja. Dodatne poteškoće vozačima mjestimično pričinjava jak vjetar. Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a na vozače se apeluje da vožnju prilagode uslovima na putu. Posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Drežnik-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica, Livno-Posušje i Jablanica-Prozor.

Na graničnom prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i tegljače. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Nisu otkazani letovi

Letovi sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo za sada se odvijaju prema planiranom redoslijedu i nema većih problema zbog vremenskih prilika, potvrđeno je iz sarajevskog aerodroma.

Službenik na odjeljenju za informacije o letovima rekao je da su jutros već poletjela dva aviona prema Beogradu i Zagrebu, sa polučasovnim zakašnjenjem zbog odleđivanja aviona. On je naveo da je riječ o uobičajenoj proceduri, tako da će polasci aviona sa Aerodroma u Sarajevu nastaviti da se odvijaju prema redu letenja.

On je potvrdio da je otkazan današnji let za Ljubljanu, ali je pojasnio da je to već ranije najavljeno, i da nije povezano sa trenutnim vremenskim prilikama.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE