• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darujmo mališane kojima je bolnica dom

Vrijeme je praznika, ali i vrijeme da posvetimo malo vremena i ljubavi mališanima koji će Deda Mraza dočekati u bolnici.

 Darujmo mališane kojima je bolnica dom Izvor: MONDO

Iz Kliničkog centra Banja Luka kažu da su građani, uprkos besparici i krizi, uvijek raspoloženi da pomognu najmlađim pacijentima i uljepšaju im dane koje provode čekajući ozdravljenje.

Bez obzira na našu pažnju, djeci je bolnica uvijek hladna, strana i teška. Zato su tu građani koji obraduju mališane igračkama, slatkišima, školskim priborom, paketićima, i na tome smo im veoma zahvalni. Međutim, primijetili smo da većina sugrađana insistira da daruje banjalučku hematoonkologiju, vodeći se principom da su tu nalaze djeca koja su najviše oboljela. To nažalost nije tako“, stoji u saopštenju Kliničkog centra.

Prema riječima osoblja svaki odjel i svaka klinika u kojoj su smještena djeca ima bar jedan težak, pretežak slučaj djeteta kome su pažnja i ljubav, iskazane kroz, slatkiš, paketić, igračku, potrebna da prebrodi možda najteži period u svom tananom, krhkom životu.

Prošle sedmice smo na Dječijoj psihijatriji imali dvanaestero djece, od kojih je najmlađe imalo samo tri godine. Sutra nam dolazi dijete od dvije i po godine da se liječi na psihijatriji. I njima je potrebno svega - bojica, bojanki, plastelina, glinamola, vunice, blokova za crtanje, a najviše pažnje i ljubavi. Zato molimo sve građane, sve organizacije koje su pokazale dobru volju da daruju našu djecu, da ih darivanjem ne odvajaju i da svako dijete, bilo sa hematoonkologije, pedijatrijske kardiologije, pulmologije, psihijatrije... dobije bar jedan slatkiš za sretnu, uspješnu i zdravu Novu 2013. godinu“, apeluju iz Kliničkog centra.

A mi vas pozivamo da se uključite i obradujete neko dijete koje u bolničkoj sobi čeka Svetog Nikolu, ili Deda Mraza. Budite njihov Deda Mraz.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE