• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevska diva mučila srpske zarobljenike?

Goran Golub tužiće i zatražiti odštetu od jedne poznate sarajevske pjevačice, koja ga je „mučila na Igmanu“ 1993.

 Sarajevska diva mučila srpske zarobljenike? Izvor: MONDO

On je u logoru, sa drugim srpskim zatočenicima iz logora „Silos“ uređivao plato na kom su, za Alijinu vojsku, pjevale estradne zvijezde.

Goran Golub, Srbin rođen u okolini Sarajeva, koji sada živi u Bratuncu, tužiće i zatražiti odštetu, ali i javno izvinjenje od jedne poznate sarajevske pjevačice, koja ga je „mučila na Igmanu“, u januaru 1993. godine, kada je sa drugim srpskim zatočenicima iz logora „Silos“ kopao rovove i uređivao plato na kom su, za Alijinu vojsku, pjevale estradne zvijezde iz glavnog grada BiH.

On je prije dva dana svjedočio pred Tužilaštvom BiH, kao svjedok Tužilaštva, protiv optuženih za zločine nad srpskim zatvorenicima u tom zloglasnom logoru, prenose "Novosti".

Po njegovom riječima, stražari nisu mučili i zlostavljali zatvorenike, „ali jesu kojekakve paravojske koje su ulazile u logor i činile sve i svašta“.

Golub, koji je u logoru bio od juna 1992. do januara 1996. godine, jedan je od logoraša sa najdužim stažom. Strahotu, koju je, kako kaže, doživio „od jedne estradne zvijezde iz Sarajeva, koja sada često pjeva i zarađuje veliki novac i u Srbiji“, nije želio da iznosi na suđenju, ali je rekao da će je tužiti i odmah, poslije svjedočenja, dao je punomoćje advokatu Dušku Tomiću iz Sarajeva da to učini.

"Golub nije htio javno da saopšti identitet pjevačice, ali je to meni rekao. Postoji i izvještaj o tome da je dao izjavu policiji RS u Bratuncu 2003. godine i službenicima SIPA četiri godine kasnije, ali niko tu pjevačicu do danas nije pozvao ni na razgovor", kaže advokat Tomić za „Novosti“ i objašnjava kako je ta estradna zvijezda mučila njegovog klijenta:

"Dok su bili na platou, na Igmanu, gdje se spremao nastup pjevača za Armiju BiH, Golubu je prišla poznata pjevačica i provokativno ga pitala: 'Hoćeš da j...š.' Nestretni Golub je, naravno, odrično odgovorio. Onda mu je diva naredila da sjedne na zemlju, da raširi noge, pa ga je snažno, vojničkom čizmom, udarila među noge od čega mjesecima nije mogao da se oporavi. Njeno ime i sve druge detalje saopštićemo kada tužba stigne u nadležno tužilaštvo".

Advokat Tomić kaže da će, vrlo brzo, pokrenuti postupak protiv pjevačice, „koja je, i po priči stražara iz tog vremena i njihovih šefova, bila baš miljenica Alijine vlasti u Sarajevu“.

Za razliku od te pjevačice, rekao je Golub, Dino Merlin je imao sjajan odnos prema srpskim zarobljenicima. On im se najuljudnije obraćao i dijelio, pored ostalog, cigarete.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE