• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tužilaštvo jedino mogu da ukinu zakoni"

Glavni specijalni tužilac RS Miodrag Bajić ocijenio je da je ovo tužilaštvo opravdalo razloge postojanja i da tužilaštva jedino mogu da ukinu zakoni.

  "Tužilaštvo jedino mogu da ukinu zakoni" Izvor: MONDO

Bajić je izjavio da ukidanje Specijalnog tužilaštva isključivo zavisi od procjene nadležnih organa da li u Republici Srpskoj ima organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

On je za "Glas Srpske" rekao da ne postoji nikakva afera djelovanja organizovane kriminalne grupe koja se bavi trgovinom ljudima radi vršenja prostitucije, navodeći da su sve to medijske spekulacije.

Prema riječima Bajića, mediji su u ovom slučaju iznijeli neistinite tvrdnje koje ne proizilaze iz zvaničnih saopštenja i prikupljenih dokaza.

Komentarišući tvrdnje nekih tužilaca da nema političke volje za efikasan rad tužilaca, Bajić smatra da su tužilaštva nezavisni državni organi koji otkrivaju i gone počinioce krivičnih djela u skladu sa zakonom i obavezni su da riješe sve prijave dostavljene od državnih organa ili građana.

"Osim tužilaštava, u otkrivanje krivičnih djela aktivnije se moraju uključiti svi državni organi - MUP, Poreska uprava, inspektorat, revizija, svi drugi nadzorni, kontrolni i inspekcijski organi", istakao je Bajić.

On je dodao da se aktivnije moraju uključiti i direktori javnih i državnih preduzeća kojima je obaveza da se staraju o zakonitosti rada, ali i građani da bi se identifikovali i procesuirali počinioci krivičnih djela.

U protivnom, ističe, tužilaštva nemaju institucionalnog kapaciteta da se sama bore protiv kriminala i njihovi rezultati će biti ograničeni.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE