• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatković: U štrajku 398 zaposlenih

Ministar pravde RS Gorana Zlatković izjavila je da je u pravosudnim institucijama u štrajku 398 administrativnih radnika, ili 17 odsto zaposlenih.

 Zlatković: U štrajku 398 zaposlenih Izvor: MONDO

Zlatkovićeva je rekla da kazneno-popravne ustanove rade punim kapacitetom, osim u kazneno-popravnim zavodima Trebinje i Istočno Sarajevo gdje su u štrajku predsjednici sindikalnih organizacija.

Ona je dodala da punim kapacitetom rade i sudska policija, Pravobranilaštvo, Vrhovni sud, republičko i Specijalno tužilaštvo i Viši privredni sud.

"Od okružnih privrednih sudova u punom kapacitetu rade bijeljinski, trebinjski i dobojski, dok od okružnih sudova rade Okružni sud u Trebinju i Bijeljini", rekla je Zlatković.

Prema njenim riječima, od 19 osnovnih sudova, 12 je u štrajku, ali je u njima organizovan minimalni proces rada, dok od okružnih tužilaštava u štrajku nije trebinjsko.

"U osnovnim sudovima u kojima je organizovan štrajk imamo slučajeva da je u štrajku pojedinac ili nekoliko lica", rekla je Zlatkovićeva.

Ona je navela da pregovori sa predstavnicima sindikata nisu okončani i da će se u narednim danima vidjeti šta će predlagati sindikat.

Komentarišući navode Sindikata da je u štrajku 70 odsto radnika u pravosuđu, Zlatkovićeva je rekla da su podaci kojima ona raspolaže dobijeni u toku dana iz pravosudnih institucija od sudija i glavnih tužilaca.

Ona je navela da je štrajk pravo svakog radnika, ali da se on mora provesti u skladu sa propisima uz puno uvažavanje i Sindikata i poslodavca.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE