• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budimir: Neću ispunjavati stranačke želje

Predsjednik FBiH Živko Budimir istakao je da mu je obaveza da radi u interesu građana FBiH, umjesto da ispunjava stranačke želje i uslove.

 Budimir: Neću ispunjavati stranačke želje Izvor: MONDO

Budimir je, tokom sastanka sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem povodom najave izglasavanja nepovjerenja aktuelnoj Vladi FBiH i imenovanja nove, rekao da će nastaviti razgovore i sa ostalim predsjednicima parlamentarnih stranaka u FBiH i donijeti odluke koje će biti isključivo u interesu građana i naroda.

"Na hipotetička pitanja ne odgovaram, te i na ono hoću li potvrditi novog-starog premijera ako dođe do izglasavanja nepovjerenja Vladi FBiH", naveo je Budimir.

Među temama razgovora Budimira i Radončića bila je aktuelna politička situacija u FBiH, te mogućnosti stabilizacije aktualne političke situacije u FBiH.

Budimir je kao prioritet istakao Zakon o Vladi FBiH, navodeći da se na ovaj zakon obavezao SDP BiH kao član platforme.

Predsjednik FBiH će istrajati da se ovaj zakon usvoji kao garant zaštite ravnopravnosti Hrvata u FBiH, a tim zakonom odluke bi se donosile kao i u Savjetu ministara BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika FBiH.

Poslanici i delegati Parlamenta FBiH iz stranaka nove parlamentarne većine (SDP, SBB, HDZ BiH i HDZ 1990) predali su rukovodstvu federalnog Parlamenta svoje potpise na osnovu kojih će na narednim sjednicama Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH zatražiti izglasavanje nepovjerenja federalnoj Vladi.

Stranka demokratske akcije /SDA/ pokrenuće pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa u Parlamentu Federacije BiH (FBiH), nakon što nova parlamentarna većina zvanično zatraži izglasavanje nepovjerenja aktuelnom sazivu federalne Vlade, rekao je ranije predsjednik SDA Sulejman Tihić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE