• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest otpuštenih radnika Vegafruita

Punih 21 dan, sedmero otpuštenih radnika gradačačke fabrike za preradu voća Vegafruit ispred fabrike danonoćno na mrazu i kiši mirno protestvuju.

 Protest otpuštenih radnika Vegafruita Izvor: MONDO

Oni od poslodavca traže da ih vrati na posao i plati njihov rad, a otkaz su dobili nakon što su 12 dana radili neprekidno bez odmora, a trinaesti dan obavijestili poslodavca da, zbog iscrpljenosti i bolesti, ne mogu doći na posao.

Otpuštena radnica Amira Mejremić u Vegafruitu, nekadašnjem Bosnaproduktu, radila je punih 26 godina, kazala je da ispred fabrike ostaje sa radnim kolegama sve dok ne ostvare svoja zakonska prava, prenosi Klix.ba.

Otpušteni radnik Enes Pandžić, vidno promrzao, ističe da mu osim hladnoće i iscrpljenosti teže pada odnos poslodavca i sindikata Vefgafruita koji proteklih 21 dan nisu razgovarali sa njima.

Za razliku od poslodavca i sindikata Vegafruita, solidarnost s otpuštenim radnicima svakodnevno iskazuju građani Gradačca i predstavnici Sindikata iz drugih gradačačkih preuzeća koji im svakodnevno dostavljaju ogrjev i hranu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE