• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikati nastavljaju štrajk?

Sindikati obrazovanja nauke i kulture, pravosuđa, uprave i unutrašnjih poslova nastaviće štrajk uz minimalan proces rada.

 Sindikati nastavljaju štrajk? Izvor: MONDO

Predstavnici ovih sindikata rekli su da će štrajk trajati sve do ispunjavanja sindikalnih uslova, dodajući da očekuju poziv Vlade Republike Srpske za pregovore.

Pravnik u Savezu sindikata Republike Srpske Goran Stanković rekao je da su svi sindikalni rukovodioci u aktivnostima štrajka postupali u skladu sa Zakonom o štrajku.

Predsjednik Granskog sindikata obrazovanja, nauke i kulture Stevan Milić demantovao je navode predstavnika Vlade Republike Srpske prema kojima su sindikalni lideri otežavali kolegama da uđu u učionice i iz školskih dvorišta vraćali djecu.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske neka pokrene odgovornost ako misli da ona postoji kod sindikalnih rukoovodilaca u ovom štrajku.

"Slobodno nas Vlada Republike Srpske može pozvati na razgovor da razjasnimo i vidimo ko je vršio propuste u svemu ovom", rekao je Milić.

On je naveo da se štrajk provodi u 108 osnovnih škola, 38 srednjih škola, 28 visokoškolskih ustanova i u dvije ustanove kulture na području Republike Srpske.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Duško Jandrić rekao je da radnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske štrajkuju, ali ne u željenom obimu.

Prema njegovim riječima, razlog je uredba ministra unutrašnjih poslova Stanislava Čađe prema kojoj je "minimum procesa rada pretvorio u maksimum".

On je kao kao primjer naveo da u Centru javne bezbjednosti Banjaluka na posao nije došlo oko 120 radnika, među kojima su kao razlog navodi bolovanje, slobodni dani i godišnji odmor.

Predsjednik Granskog sindikata pravosuđa Siniša Petrović rekao je u štrajku 26 pravosudnih institucija ili negdje oko 70 odsto zaposlenih.

Predsjednik Granskog sindikata uprave Tomislav Vrhovac potvrdio je da štrajkuju samo radnici Fonda PIO, dodajući da se u tom fondu odvija minimalni proces rada.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE