• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reagovanja povodom obustave istrage

Predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić smatra neshvatljivom odluku Tužilaštva BiH da obustavi istragu protiv 455 počinilaca ratnih zločina.

 Reagovanja povodom obustave istrage Izvor: MONDO

Branislav Dukić ocijenio je neshvatljivim odluku Tužilaštva BiH da obustavi istragu protiv više od 400 osoba koje su počinile ratni zločin nad Srbima na području Tarčina, Hadžića, Hrasnice i Igmana, a koje je držala tzv. Armija BiH. "Ne znam čime se rukovode Tužilaštvo i Sud BiH pri donošenju takvih odluka. Ako ovako nastave tražićemo da se prekine svaka saradnja sa tim pravosudnim institucijama, kao i sa Tribunalom u Hagu", rekao je Dukić Srni.

Sada se, kaže on, treba obratiti Sudu za ljudska prava u Strazburu, jer ovakve stvari koje se dešavaju u Sudu i Tužilaštvu BiH pokazuju da su Srbi bili zločinci, a Bošnjaci žrtve.

Donošenje Naredbe o neprovođenju istrage protiv 455 osoba za ratne zločine nad Srbima od Tužilaštva BiH predstavlja kontinuitet jednostranog pristupa žrtvama, ignorisanja i omalovažavanja srpskih žrtava, ocijenio je predsjednik Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović. "U Sud i Tužilaštvo BiH su došli oni ljudi koji su bili dobri učenici tužilaca Dejvida Švendimena, Džuda Romana i svih drugih koji su poslani sa zadatkom da prikriju, opstruišu ili spriječe eventualno procesuiranje svih zločinaca za teške i masovne zločine počinjene nad Srbima u BiH", rekao je Mitrović.

On je konstatovao da je nemoguće da niko nije odgovoran na mjestima na kojima se zločin dogodio i gdje je evidentan.

Naredba je još jedan dokaz da Srbi koji rade u Sudu i Tužilaštvu BiH treba da pokažu odlučnost i da se povuku iz tih institucija, ocijenila je poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević.

Ona je naglasila da je ova naredba pokazala da pravosuđem BiH vlada "političko-sudski-advokatski klan", te da je i ovaj put politika uticala na pravosudne odluke i odluke tužilaca.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE