• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mišić: Jačati socijalni dijalog

Predsjednik Saveza sindikata RS rekla da je na sastanku predstavnika sindikata i MMF-a konstatovano da je neophodno jačati socijalni dijalog

 Mišić: Jačati socijalni dijalog Izvor: MONDO

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da je u politici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) došlo do promjena koje znače više dijaloga sa sindikatima, te da je i na današnjem sastanku predstavnika sindikata i MMF-a konstatovano da je neophodno jačati socijalni dijalog.

Ona je naglasila da to znači da će ubuduće i sindikat biti konsultovan prije ugovaranja aranžmana sa MMF-om.

"Sa nekim politikama MMF-a mi se apsolutno ne slažemo, tako da je bilo kakvo uslovljavanje MMF-a u smislu kreiranja politika iz sfere koju zastupa sindikat za nas neprihvatljivo", rekla je Mišićeva nakon sastanka sa predstavnicima MMF-a u Banjaluci.

Ona je naglasila da su predstavnici sindikata na današnjem sastanku jasno rekli da je i u BiH evidentno da oštri rezovi u konsolidaciji finansija imaju posljedicu povećanje stope nezaposlenosti, pad BDP-a odnosno kupovne moći građana.

Mišićeva je dodala da je na sastanku bilo riječi i o efektima globalne finansijske krize u BiH i budućim izazovima, te ulozi finansijske podrške MMF-a i ciljevima stendbaj-aranžmana.

Prema njenim riječima, na sastanku sa predstavnicima MMF-a nije bilo riječi o aktuelnom štrajku u upravi, obrazovanju, pravosuđu i policiji jer su teme sastanka ranije utvrđene.

U delegaciji MMF-a na sastanku sa predstavnicima Sindikata bili su zamjenik direktora Međunarodnog monetarnog fonda Nemat Šefik, savjetnik zamjenika direktora MMF-a Sanđaj Pant, rezidentni predstavniko MMF-a u BiH Ruben Atojan i predstavnik sektora za spoljne poslove MMF-a Silvija Zukini.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE