• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Većina članstva NDS prešla u PDP

Većina članova prijedorskog odbora Narodne demokratske stranke, uključujući predsjednika i potpredsjednika, prešlo u Partiju demokratskog progresa

 Crnadak: Većina članstva NDS prešla u PDP Izvor: MONDO

Većina članova prijedorskog odbora Narodne demokratske stranke prešla je u Partiju demokratskog progresa, uključujući i dosadašnjeg predsjednika i potpredsjednika tog odbora, Stojana Ćatu i Nenada Mejakića, izjavio je generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak.

"Odbornik NDS-a u Skupštini grada Prijedora Stojan Ćato od danas je član PDP-a i time od danas zvanično postoji i Klub odbornika PDP-a u Skupštini grada Prijedora, a za nas je veoma bitno da stranka koja je činila parlamentarnu većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske prelazi u PDP, odnosno u opoziciju", rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je najavio da se slični događaji očekuju i u nekim drugim lokalnim zajednicama u Izbornoj jedinici jedan. Na pitanje novinara da li se Demokratska partija (DP) i PDP sada bore za članstvo NDS-a, Crnadak je odgovorio da PDP radi na pripremi politika za naredne izbore i na jačanju partijskih organizacija.

"Ne jurimo ni za kim, ali u tim aktivnostima jedan dio ljudi nalazi zajednički jezik sa nama i dolazi kod nas. Nema borbe sa bilo kojom opozicionom strankom jer se PDP zalaže za što veće zbližavanje opozicionih stranaka i da što jedinstvenije izađemo na naredne izbore", naveo je Crnadak.

Na pitanje otkud PDP u Prijedoru u skupštinskoj većini sa DNS-om, kada je uoči samih lokalnih izbora potpisao sporazum sa SNSD-om, SDS-om, NDS-om i radikalima o formiranju postizborne koalicije kao protivteže DNS-u u gradu na Sani, Crnadak je rekao da je "taj sporazum propao zbog SNSD-a, a ne zbog PDP-a".

"U međuvremnu smo od (lidera DNS-a i gradonačelnika Prijedora) Marka Pavića dobili podršku za svoje četiri politike, a to su transparentnost javnih troškova, fond za zapošljavanje, fond za novorođenčad i veća podrška poljoprivredi", obrazložio je Crnadak prelazak prijedorskog PDP-a iz opozicije u poziciju.

Stojan Ćato, dosadašnji predsjednik prijedorskog odbora NDS-a, sa čije liste je u oktobru izabran za odbornika u Skupštini grada Prijedora, rekao je da od danas u lokalnom parlamentu djeluje kao samostalni odbornik

"Od danas sam i član PDP-a, a sa mnom i dosadašnji potpredsjednik ovdašnjeg NDS-a Nenad Mejakić, a, osim njega, privući ćemo PDP-u još jedan broj mladih ljudi, kao što će se to desiti i u drugim lokalnim zajednicama Izborne jedinice jedan", najavio je Ćato.

Predsjednik prijedorskog odbora PDP-a i odbornik ove stranke u Skupštini grada Prijedora Ranko Smiljanić rekao je da je u posljednja četiri mjeseca prijedorskom PDP-u pristupio znatan broj novih članova, a među njima dosta mladih i visokoobrazovanih ljudi.

"To nam daje uvjerenje da ćemo rasti na političkoj sceni i u Prijedoru i u Republici Srpskoj", dodao je Smiljanić.

Na posljednjim lokalnim izborima PDP je u Prijedoru osvojio dva mandata sa 2.024 glasa ili 5,36 odsto, a NDS jedan mandat sa 1.690 ili 4,48 odsto glasova. Ni PDP ni NDS nisu imali kandidata za gradonačelnika, nego su za tu funkciju podržali kandidata SNSD-a Dragu Tadića.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE