• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada RS: Sve osnovne i srednje škole rade

Ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović izjavio je danas da sve osnovne i srednje škole u Srpskoj rade.

 Vlada RS: Sve osnovne i srednje škole rade Izvor: MONDO

U narednim danima može očekivati normalizacija stanja u ovim obrazovnim ustanovama, rekao je Kasipović novinarima u Banjaluci.

Od 187 osnovnih škola u Republici Srpskoj - 144 škole drže čas po 45 minuta, u 38 školski čas traje 30 minuta, a u pet, uglavnom malih škola sa kombinovanim ođeljenjima, školski čas traje 30 ili 45 minuta, rekao je Kasipović.

On je naglasio da sve muzičke i specijalne škole u Srpskoj rade, a da će na fakultetima biti održani svi ispitni rokovi.

"Treba se zahvaliti prosvjetnim radnicima, jer, iako im teško pada smanjenje plata, pokazali su da im je najvažnije njihovo osnovno zanimanje i njihovi učenici", naglasio je Kasipović.

Ministar uprave i lokalne saomuprave Republike Srpske Lejla Rešić naglasila je da u organima uprave nema zaposlenih koji su stupili u štrajk, dodajući da se to odnosi i na Fond PIO u kojem radnici rade punim kapacitetom.

Ministar pravde Gorana Zlatković rekla je da je danas u štrajku 14 odsto zaposlenih u pravosuđu, što je za tri odsto manje nago juče. Ona je navela da su sindikati danas obustavili štrajk u dva suda i u jednom tužilaštvu.

"Gdje se god u organima pravosuđa odvija štrajk to se čini u skladu sa Zakonom o štrajku", istakla je Zlatkovićeva.

Ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo demantovao je navode po kojima se u Trebinju lica koja štrajkuju drže u prostoru za privedene osobe.

"Lica koja su dolje u štrajku nalaze se u prostrojima gdje se obavljaju smjene, a to su radne prostorije", naveo je Čađo.

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje koji su u štrajku nalaze u kancelariji koja služi za otpremu smjene, koja nije neuslovna, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje.

U saopštenju se naglašava da su neistinite tvrdnje predsjednika Sindikata MUP-a Republike Srpske Duška Jandrića da se štrajkači nalaze u neuslovnim prostorijama.

"U cilju otklanjanja sumnji, stojimo na raspolaganju svim zainteresovanim medijima da snime ili fotografišu kancelariju u kojoj se nalaze radnici u štrajku", navodi se u saopštenju CJB Trebinje.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE