• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši RS: Simovića udaljiti sa fakulteta

Logoraši iz Srpske traže od rukovodstva banjalučkog Univerziteta da profesora Miodraga Simovića udalji sa banjalučkog Pravnog fakulteta

 Logoraši RS: Simovića udaljiti sa fakulteta Izvor: MONDO

Savez logoraša Republike Srpske traži od rukovodstva banjalučkog Univerziteta da profesora Miodraga Simovića udalji sa banjalučkog Pravnog fakulteta zbog učestvovanja u odbrani doktorata o navodnom genocidu nad Bošnjacima u Krajini.

"Apsurdno je da našim studentima predaje profesor koji je na svojevrstan način podržao tezu da su u Krajini Srbi počinili genocid nad Muslimanima i pridružio se onima koji žele da Srbima nametnu tezu genocida na teritoriji cijele BiH", navodi se u saopštenju Saveza logoraša.

Logoraši smatraju da je Simović dokazao da je lojalan bošnjačkoj politici u Sarajevu, na osnovu čega je i postao član sarajevske ANUBiH koja je od osnivanja "uvijek bila antisrpska sa vječitim muslimanskim tezama da su Muslimani jedine žrtve minulog tragičnog sukoba 1992-1995. godine na prostorima BiH".

Savez logoraša Republike Srpske traži od rukovodstva banjalučkog Univerziteta i vlasti Srpske da najoštrije osude postupke univerzitetskog profesora i potpredsjednika Ustavnog suda BiH Miodraga Simovića, zaključuje se u saopštenju.

Simović je bio član komisije Univerziteta u Bihaću pred kojom je šef kancelarije Instituta za nestala lica BiH Mujo Begić odbranio doktorsku disertaciju o temi "Pravno-politički aspekti stradanja Bošnjaka Bosanske Krajine, sa posebnim osvrtom na masovne grobnice i logore".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE