• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo: U "Famosu" pronađeni otrovani psi

Radnici fabrike "Famos" u sarajevskom naselju Hrasnica pronašli su jutros u fabričkom krugu leševe četrnaest pasa otrovanih tokom noći.

 Sarajevo: U "Famosu" pronađeni otrovani psi Izvor: MONDO

Pripadnici Policijske stanice Ilidža izašli su na teren i sačinili izvještaj o ovom događaju, te obavijestili Kafileriju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad".

Ekipa Kafilerije izašla je na teren i izvršila neškodljivo uklanjanje 14 leševa pasa - prnosi portal "Kliks".

Juče su objavljene i informacije da je pet pasa otrovano u sarajevskom naselju Mihrivode, kao i više pasa na ulicama Srebrenice.

"Ovo je pokazatelj da Zakon o zaštiti dobrobiti životinja nije donesen radi njih već zbog drugih interesa. Svakodnevno dobijamo informacije ili čitamo o mučenju, zlostavljanju i ubijanju pasa na ulicama Sarajeva, ali i drugih gradova širom BiH. Pozivamo sve nadležne institucije da konačno krenu u realizaciju Zakona o zaštiti dobrobiti životinja i počnu kažnjavati počinioce, jer nećemo drugačije stati ukraj tome", rekao je potpredsjednik Udruženja za zaštitu životinja "Av Mau".

On je dodao da je žalosno da građani sami rješavaju ovaj problem. "Samo zajedno možemo riješiti ovaj problem, a ne huškanjem građana protiv udruženja koja pomažu, te protiv pasa", rekao je Pašić.

Radnici firmi čije su prostorije smještene u krugu Fabrike "Famos" javili su i da 14 mrtvih pasa nije konačan broj jer je pronađeno još uginulih životinja.

(Srna, foto "Klix.ba")

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE