• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Red kiše, red snijega i niske temperature

U BiH danas će biti oblačno i hladnije vrijeme sa snijegom, dok će na jugu padati slaba kiša.

 Red kiše, red snijega i niske temperature Izvor: MONDO

Snijeg će jače padati tokom jutra uz manji porast snježnog pokrivača. Tokom popodneva padavine će početi da slabe.

Najviša dnevna temperatura od minus tri do tri, na jugu do sedam stepeni Celzijusovih. Uveče će svugdje biti znatno hladnije.

U BiH jutros padaju kiša i snijeg.

Temperatura izmjerena u sedam časova: Bjelašnica minus osam, Han Pijesak i Kupres minus pet, Sokolac minus tri, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Bihać minus dva, Bugojno, Drvar, Gradačac, Sanski Most, Prijedor, Derventa, Tuzla minus jedan, Novi Grad, Prijedor, Banjaluka, Gradiška, Srbac, Bijeljina, Doboj, Jajce, Livno, Srebrenica, Zenica, Zvornik, Nevesinje nula, Foča dva, Višegrad, Bileća, Rudo, i Goražde tri, Trebinje četiri, Stolac, Čapljina pet, Mostar i Neum šest stepeni Celzijusovih.

Visina snježnog pokrivača na Čemernu je 74 centimetra, Mrakovici 31, Han Pijesku 26, u Gavku 19, Derventi devet, Nevesinju sedam, Banjaluci i Novom Gradu šest, Zvorniku i Srpcu pet centimetara.

Saobraćaj na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija se usporeno zbog novih snježnih padavina.

Iz Auto-moto saveza Srpske vozačima se skreće pažnja na raskvašeni snijeg i bljuzgavicu na većini putnih pravaca u nižim predjelima, dok u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima nešto više snijega na kolovozu, kao i mjestimične poledice.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve su na terenu i vrše čišćenje i posipanje, ali snijeg koji i dalje pada usporava njihovo đelovanje.

Regionalni put Kalinovik - Ulog je zbog snježnih smetova još neprohodan.

Na magistralnom putu Trnovo - Šćepan Polje i regionalnom putu Kalinovik - Ulog vozačima se skreće pažnja na učestale odrone i snježne lavine.

Do privremene izmjene u regulisanju saobraćaja doći će na magistralnom putu Mesići - Višegrad, lokalitet "Deveta stražara", zbog izlaska vozila angažovanih na transportu građevinskog materijala.

Saobraćaj se na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka odvija jednom trakom naizmjenično na mjestu klizišta.

Na putu Foča - Čemerno - Gacko vozila ukupne mase do 15 tona preusmjeravaju se na privremeno izgrađenu obilaznicu radi trajne sanacije klizišta Čemerno.

U Federaciji BiH je zbog snijega otežano saobraćanje na dionicama u višim planinskim pređelima, posebno na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje - Bugojno, Novi Travnik - Bugojno (Rostovo) i Lašva - Vitez.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE