• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hladno i narednih dana

Meterolozi u BiH za naredna dva dana najavljuju pretežno oblačno vrijeme, ponegdje i samo povremeno, moguće je provijavanje slabog snijega.

 Hladno i narednih dana Izvor: MONDO

Jutarnja temperatura biće između minus 10 i minus tri, na jugu od nula do pet stepeni. Dnevna temperatura sutra će biti od minus sedam do minus jedan, na jugu od tri do 8 osam, a u nedjelju će biti malo toplije - između minus dva i dva, na jugu do osam stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak će jutro biti sunčanije, sa maglom ili niskim oblacima po kotlinama i jutarnjom temperaturom od minus osam do minus dva. Toplije na jugu.

Tokom dana očekuje se naoblačenje i u noći na utorak u sjevernim i sjeverozapadnim područjima moguće je da pada slab snijeg. Najviša dnevna temperatura od jedan do šest, na jugu i do 10 stepeni.

U BiH danas padaju kiša i snijeg.

Temperatura izmjerena u sedam časova: Bjelašnica minus osam, Han Pijesak i Kupres minus pet, Sokolac minus tri, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Bihać minus dva, Bugojno, Drvar, Gradačac, Sanski Most, Prijedor, Derventa, Tuzla minus jedan, Novi Grad, Prijedor, Banjaluka, Gradiška, Srbac, Bijeljina, Doboj, Jajce, Livno, Srebrenica, Zenica, Zvornik, Nevesinje nula, Foča dva, Višegrad, Bileća, Rudo, i Goražde tri, Trebinje četiri, Stolac, Čapljina pet, Mostar i Neum šest stepeni Celzijusovih.

Visina snježnog pokrivača na Čemernu je 74 centimetra, Mrakovici 31, Han Pijesku 26, u Gavku 19, Derventi devet, Nevesinju sedam, Banjaluci i Novom Gradu šest, Zvorniku i Srpcu pet centimetara.

Saobraćaj na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija se usporeno zbog novih snježnih padavina.

Iz Auto-moto saveza Srpske vozačima se skreće pažnja na raskvašeni snijeg i bljuzgavicu na većini putnih pravaca u nižim predjelima, dok u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima nešto više snijega na kolovozu, kao i mjestimične poledice.

Region

U zemljama regiona za vikend se očekuju snijeg i hladno vrijeme, a temperatura će se ponegdje u jutarnjim časovima spuštati i ispod minus 10 stepeni Celzijusovih.

U Srbiji se naredna tri dana mogu očekivati snijeg i temperatura ispod nule, ali neće biti praćeni jakim mrazevima. Očekuje se da napada između pet i 20 centimetara snijega.

Maksimalna temperatura za vikend će biti oko nule, a poslije 27. januara ponovo slijedi toplije vreme, najavljuje meteorolog Nedeljko Todorović.

Prema prognozama meteorologa, u Hrvatskoj će danas prestati padavine, a od sutra se očekuje temperatura i do minus 15 stepeni Celzijusovih.
Hladno će ujutro biti i na Jadranu, posebno na sjeveru, ali će tokom dana biti dosta sunčanih perioda.

U Gorskom kotaru juče je palo 20 centimetara novog snijega, pa je visina snježnog pokrivača sada dostigla pola metra.

Suvo i stabilno vrijeme, uz porast jutarnje i dnevne temperature, meteorolozi najavljuju od utorka.

Sljedeće zahlađenje s kišom i snijegom može se očekivati između 4. i 8 februara, a poslije opet slijede malo topliji dani.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE