• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić: U februaru smjena Vlade FBiH

Predsjednik Saveza za bolju budućnost najavio da će nepovjerenje Vladi Federacije biti izglasano 12. ili 13. februara

 Radončić: U februaru smjena Vlade FBiH Izvor: MONDO

Lider Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić potvrdio je Srni da je danas u Mostaru održan neformalni sastanak "četvorke" na kome je bilo riječi o njegovom nedavnom susretu sa komesarom za proširenje i evropsku politiku Evropske komisije Štefanom Fileom, kao i o krizi vlasti u Federaciji BiH.

"Moja obaveza je bila da sve lidere `četvorke` upoznam sa detaljima razgovora sa Fileom, a upoznaću i Milorada Dodika i Mladena Bosića, kao članove `šestorke`, jer sam u Briselu preuzeo tu obavezu“, rekao je Radončić.

On je naveo da je druga tema današnjeg sastanka bilo stanje u FBiH.

"Razgovarali smo o tome kako da dobijemo novu vladu Federacije i mislim da smo napravili, uslovno rečeno, `raspored časova` koje valja činiti“, rekao je lider SBB-a BiH.

On je istakao da su lideri "četvorke" pozdravili dodatna ovlaštenja koje je od EU dobio šef delegacije EU u BiH Peter Sorensen, kako bi mogao više pomoći vlastima u FBiH da što prije dođu do konkretnih rješenja.

"Parlamentarna većina je ustanovljena, a 11. februara ističe `famoznih` 30 dana kada bi Vlada trebalo da se izjasni o smjeni ministara. Međutim, to izjašnjavanje nema pravnu težinu, bilo da su za, protiv ili suzdržani", rekao je Radončić.

On je rekao da bi održavanje sjednica oba doma u federalnom Parlamentu trebalo očekivati poslije 11. februara, odnosno 12. i 13. kada će, tvrdi Radončić, biti izglasano nepovjerenje Vladi Federacije.

"Očekujemo i da Živko Budimir, posebno nakon jučerašnjeg saopštenja američke Ambasade i kancelarije šefa delegacije EU u BiH, bude kooperativan u nivou odogovornosti koje ima kao predsjednik Federacije BiH“, rekao je Radončić.

U Mostaru je danas održan neformalni sastanak lidera HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SBB-a i SDP-a BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE