• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskladiti zakonsku legislativu sa evropskom

Radončić rekao tokom sastanka sa šefom Misije OEBS da ministarstvo na čijem je čelu planira niz aktivnosti koje jačaju institucionalne kapacitete.

 Uskladiti zakonsku legislativu sa evropskom Izvor: MONDO

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić rekao je danas tokom sastanka sa šefom Misije OEBS u BiH Flečerom Bartonom da ministarstvo na čijem je čelu planira niz aktivnosti koje imaju za cilj jačanje institucionalnih kapaciteta i usklađivanje zakonske legislative s evropskom, radi pridruživanja evroatlantskim integracijama.
Radončić je istakao da su prioriteti Ministarstva bezbjednosti BiH borba protiv trgovine ljudima, terorizma, borba protiv sistemske korupcije.

Barton je istakao da BiH može očekivati punu podršku Misije OEBS i obećao pomoć u ispunjavanju zadataka koji vode BiH bliže Evropi, poput podrške aktivnostima Ministarstva u borbi protiv trgovine ljudima, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Na sastanku je rečeno da se na planu borbe protiv trgovine ljudima i srodnih krivičnih djela očekuje harmonizacija zakonodavstva BiH i usklađivanje sa standardima krivičnog prava sadržanih u konvencijama Savjeta Evrope, EU, OEBS-a i UN koje tretiraju zaštitu ljudskih prava.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE