• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Vrijeme da se kaže ko je za EU

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da RS mora tražiti puteve samostalnog približavanja EU.

 Radmanović: Vrijeme da se kaže ko je za EU Izvor: MONDO

Radmanović ističe da je sada vrijeme da se u BiH jasno kaže ko je za EU, a ko nije, naglasivši da BiH ove godine mora doći do aplikacije za kandidatsku status.

"U narednih mjesec dana će se pokazati jesmo li spremni da idemo u EU", rekao je Radmanović za "Nezavisne novine".

On navodi da i u Srpskoj i FBiH u ovom momentu govore da su za EU, ali da je potpuno jasno da iz Federacije nisu spremni da naprave promjenu Ustava, osim kako oni kažu.

"Mi u Srpskoj nemamo ništa protiv da oni urade kako god hoće u FBiH. Ako to ne ide, onda moramo da se raziđemo", rekao je Radmanović, pojasnivši da to znači da se EU jasno predstavi da u BiH imaju najmanje dvije, a možda i tri grupacije koje se razilaze u vezi sa evropskim putem.

Osvrnuvši se na govor evropskog komesara za proširenje Štefana Filea pred Savjetom Evrope u kojem je rekao da je šef delegacije EU u BiH Piter Sorensen dobio osnažen mandat, Radmanović je istakao da je to nešto novo i da ne zna šta znači.

On smatra da bi danas u BiH bilo veoma teško provesti bonska ovlaštenja, jer su unutar njenih granica narasle demokratske snage. Ne bi bilo dobro kada bi se to desilo, ističe Radmanović.

Na pitanje šta je za interes Republike Srpske važniji - sporazum sa SDP-om ili platforma sa SDS-om, Radmanović, koji je funkcioner SNSD-a, rekao je da oboje imaju svoj značaj.

"Sporazum sa SDS-om veoma je važan, jer reguliše zajednički nastup političara iz Republike Srpske, a sporazum sa SDP-om reguliše smirivanje stanja u BiH i pokazivanje minimuma zajedništva između više političkih partija", objasnio je Radmanović.

Radmanović je rekao da se efekti sporazuma sa SDP-om još nisu vidjeli i da smatra da u toku narednog mjeseca treba završiti ono što je dogovoreno.

Radmanović je ponovio da u SNSD-u nema raskola i da tu priču prave neki mediji. "Ima oštrih riječi, različitih pogleda na neke stvari, ali nema ništa što asocira na krupni sukob i razmimoliženja", zaključio je Radmanović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE