• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri zemljotresa kod Gacka

Kod Gacka su sinoć registrovana četiri zemljotresa, jedan jači, od 4,2 stepena Merkalijeve skale, jedan umjeren i dva slabijeg intenziteta.

 Četiri zemljotresa kod Gacka Izvor: MONDO

Seizmološke stanice Hidrometeorološkog zavoda RS-a zabilježile su potrese u razmaku od dva sata, od 19.17 do 21.13 sati.

Jači zemljotres jačine 4,2 stepena po Rihteru i s procijenjenim intenzitetom u samoj epicentralnoj zoni od šest stepeni Merkalijeve skale, evidentiran je u 19.52 sati, s epicentrom na područje planine Volujak, 15 kilometara sjeveroistočno od Gacka.

Zemljotres ovog intenziteta može izazvati oštećenja na starim i slabije građenim objektima i većina stanovništva ga osjeća, potvrđeno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, prenosi Kliks.ba.

Nakon ovog, evidentiran je u 21.13 sati još jedan zemljotres s magnitudom od tri Rihtera i procijenjenim intenzitetom u samoj epicentralnoj zoni od 4-5 stepeni Merkalijeve skale, s epicentrom ponovo na području planine Volujak.

Zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati materijalne štete na građevinskim objektima. Seizmolozi smatraju da se ovaj zemljotres javio kao posljedica smirivanja tla poslije jačeg zemljotresa na istom području i koji je iznosio 4,2 stepena Richtera, i koji se dogodio u 19.52 sati.

Prethodno su dva slabija podrhtavanja tla zabilježena u 19.17 s magnitudom od 2,6, odnosno u 19.24 sati jačine 2,8 stepeni po Richteru.

Iz evidencije Hidrometeorološkog zavoda RS-a vidljivo je da su u Gackom bili locirani slabiji zemljotresi i 22. i 23. januara.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE