• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sadam Stupar ranio Slavka Bašića?

Policija je danas uhapsila Sadama Stupara (22) iz Zenice koji je osumnjičen za učešće u prošlogodišnjem oružanom napadu na Slavka Bašića iz Posušja.

 Sadam Stupar ranio Slavka Bašića? Izvor: MONDO

Slavko Bašić iz Posušja tada je teško ranjen i uzeto mu je između 60.000 i 70.000 KM prikupljenih iz kladionica Srednjobosanskog kantona, saznaje Srna u zeničkoj policiji. U Federalnoj upravi policije potvrđeno je da su jutros pretresene dvije lokacije u Zenici radi prikupljanja dokaza i rasvjetljavanja oružanog razbojništva počinjenog na magistralnom putu Bugojno - Kupres.

Policija sumnja da su Stuparom bila još dvije ili tri osobe 10. maja 2012. koja su na lokalitetu Markove okuke presrela Bašića, radnika kladionice "VB trejd". Razbojnici su prilikom preticanja pucali na automobil, pa je Bašić bio primoran da se zaustavi.

Teško ranjenog Bašića ostavili su na lokalitetu Hrastove stijene, a razbojnici su odvezli automobil "fijati kedi", vlasništvo "VB trejd", odnosno Slavkovog rođaka Veljka Bašića, u kojem je bio novac.

Slavko Bašić je u oružanom napadu zadobio četiri prostrijelne rane i život mu je bio ugrožen zbog povreda želuca, jetre i ruke.

Zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja on je tada iz Kantonalne bolnice Travnik helikopterom prebačen u Klinički centar Zagreb.

Današnji pretres izvršen je po nalogu Kantonalnog tužilaštva Novi Travnik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE