• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Potpuno jedinstvo stranke

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ova stranka ima potpuno jedistvo stavova.

 Dodik: Potpuno jedinstvo stranke Izvor: MONDO

On je dodao da SNSD snažno upravlja procesima u unutrašnjoj konsolidaciji, prije svega u vezi sa prethodnim izborima.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa najvažnijim nosiocima funkcija u stranci da SNSD ima snagu i da priprema odgovore na izazove na ekonomsko-socijalnom planu u Republici Srpskoj i na sva otvorena pitanja u BiH.

"Preduzeli smo neke korake koje sada pratimo, što je bio i predmet današnjih razgovora. Želimo da ubrzamo neke proceduralne stvari, povjerenici na terenu imaće uputstva šta će i kako raditi u pojedinim odborima već početkom naredne sedmice", istakao je Dodik.

On je istakao da su se najviši funkcioneri stranke sastali i da bi raskrinkale razne spekulacije "onih kojima je očigledno dosadno u januaru i koji stalno pokušavaju naći neke izvore određenih nesuglasica u SNSD-u". "To nije nije tačno.To najbolje potvrđuje današnji sastanak koji je trajao skoro četiri časa", naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, sastanak je dio prakse SNSD-a da se najvažniji nosioci funkcija u stranci, javnom i državnom sektoru sastanu, te neformalno razgovaraju o važnim pitanjima, stanju u partiji, Republici Srpskoj i BiH, te pokušaju koncipirati i potvrditi politike.

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić rekao je da je ova stranka nakon lokalnih izbora ušla u proces unutrašnje rekonstrukcije, te je u dosta opštnskih odbora u toku proces unutarstranačkih izbora, koji će trajati još nekoliko mjeseci "i vrlo je važno pratiti kako se odvija".

"Važno je razgovarati o zadacima zakonodavne vlasti, izvršne vlasti i našim koalicionim odnosima, o ukupnim odnosima na nivou BiH, o zadacima naših ljudi na nivou BiH, jer imamo koalicione odnose na nivou Republike sa jednim partijama, a na nivou BiH sa drugim, što predstavlja širok kompleks pitanja o kojima imamo identična mišljenja", naglasio je Radojičić.

On smatra da je bitno održavati konsultacije da bi se dogovarali o svim bitnim pitanjima, i da SNSD, od svog rukovodstva i članstva ima jedistven stav o svim pitanjima.

Radojičić je dodao da je na sastanku bilo riječi i o saradnji sa SDS-om, te da će se u politikama SNSD-a vidjeti kako ići dalje.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je da je u dva mjeseca koliko je bio odsutan, iz medija uspio da vidi da "iako su bili na različitim slavama tokom decembra i januara, u SNSD-u imaju jedistven politički stav o svim izazovima koji stoje pred Republikom Srpskom i BiH".

"Najvažnije je da rukovodstvo SNSD-a ima jedinstven odgovor na sve izazove koji su pred Republikom Srpskom i BiH", rekao je novinarima Špirić.

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović istakao je da na sastanku bilo riječi i o putu BiH u EU, te onome što je govorio i evropski komesar za proširenje Štefan File u posljednjem izlaganju u Savjetu Evrope.

"Postoji čvrsto opredjeljenje SNSD-a, a sigurni smo i da druge partije iz Republike Srpske misle tako, da treba sve učiniti da put prema EU ubrazamo. Postoji skepsa u SNSD-u da tako razmišljaju u Federaciji BiH, čak sam sklon da tvrdim da jedan broj političkih partija u Federaciji misli da nije važno da požure prema EU", naglasio je Radmanović.

On je poručio nakon sastanka na kome je učestovao sa Dodikom, Špirićem i Radojičićem, da će se SNSD truditi da ubuduće iskristališe stavove u čitavoj BiH o ovom pitanju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE