• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U 18 pravosudnih institucija nema štrajka

Ministarstvo pravde Republike Srpske saopštilo je da, prema posljednjim informacijama, obustave rada nema u 18 institucija pravosuđa.

 U 18 pravosudnih institucija nema štrajka Izvor: MONDO

Od ukupnog broja zaposlenih administrativnih radnika u institucijama pravosuđa, koji iznosi 2.339, u štrajku se ne nalaze 1.965 radnika, a oni čine 84 odsto od ukupnog broja zaposlenih administrativnih radnika.

"Od ukupnog broja radnika u svih šest kazneno-popravnih zavoda Republike Srpske, koji iznosi 824, u štrajku je samo jedna osoba“, navodi se u saopštenju za javnost Ministarstva pravde Republike Srpske.

Iz Ministarstva ističu da u podacima koje iznose o ukupnom broju zaposlenih radnika u pravosudnim institucijama nisu obuhvaćeni nosioci pravosudnih funkcija, odnosno sudije i tužioci.

Zbog smanjenja plata od dodatnih deset odsto, administrativni radnici zaposleni u pravosuđu stupili su u štrajk 21. januara.

Na jučerašnjoj sjednici Republičkog odbora Sindikata pravosuđa Republike Srpske odlučeno je da se štrajk nastavi do ispunjenja zahtjeva sindikata, odnosno do povećanja cijene rada sa 100 na 110 KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE