• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davidović: Unija gubi strpljenje

Evropska komisija gubi strpljenje i želi da BiH što prije riješi uslove za dalji napredak, poručio je ambasador BiH pri EU Igor Davidović.

 Davidović: Unija gubi strpljenje Izvor: MONDO

Prema Davidovićevim riječima, EU sigurno neće popustiti i neće promijeniti ništa u vezi sa obavezama koje su političari u BiH prihvatili usvajanjem "mape puta".

"Time se pokazuje da je kraj strpljenju Evropske komisije, koja nas sada podsjeća na ono što smo dogovorili i postavlja to kao apsolutni preduslov za sve dalje aktivnosti, a to je da dobijemo signal za podnošenje aplikacije za sticanje kandidatskog statusa", rekao je Davidović za "Dnevni avaz".

On nije želio da šire komentariše odluku Brisela da specijalnom predstavniku i šefu Delegacije EU u Bih Peteru Sorensenu proširi politička ovlaštenja, ali je rekao da je tu svakako riječ o dijelu njegovog mandata koji se tiče napretka BiH u procesu evropskih integracija i statusa konstitutivnih naroda u BiH.

Davidović je naglasio da su institucije BiH dužne da intenziviraju institucionalnu izgradnju svih nosilaca borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE