• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fajon: Bezvizni režim neće biti ugrožen

Neće biti dozvoljeno da bezvizni režim BiH bude ugrožen, ali za to je neophodna i kredibilna i ozbiljna politika BiH, tvrdi Tanja Fajon

 Fajon: Bezvizni režim neće biti ugrožen Izvor: MONDO

BiH je 2012. izgubila tapkajući u mjestu, vršeći rekonstrukciju koalicija, a vrijeme je da u ovoj godini, nakon brojnih turbulencija, učini korak dalje, korak koji će je nepovratno odvesti na evropski put, poručila je član Evropskog parlamenta i izvjestilac za viznu liberalizaciju Tanja Fajon.

"BiH je već dokazala da to može, kao što se viđelo na primjeru ispunjavanja zadatka za viznu liberalizaciju. I danas BiH niko ne prijeti da bi opet mogle biti uvedene vize. Političari na zapadu Evrope koji to rade, najčešće to čine radi vlastitih političkih interesa", navodi Fajonova u kolumni za portal Evropski edukativni centar.

Ona tvrdi da neće biti dozvoljeno da bezvizni režim BiH bude ugrožen, ali za to je neophodna i kredibilna i ozbiljna politika BiH, fokusirana na evropsku agendu.

"U Evropskom parlamentu ostajemo veliki zagovornik slobode kretanja i daljeg proširenja EU na zapadni Balkan kada zemlje za to budu spremne. I uvjerena sam da, kada ima želje, postoji i put", kaže Fajonova.

Navodeći da je BiH zemlja sa puno problema, ona ističe da postoji samo jedno rješenje, a to su evropske integracije. "To je perspektiva za buduće generacije. To je naša zajednička perspektiva u regionu i u Evropi, za koju treba da radimo zajedno i sa povjerenjem", zaključila je Fajonova. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE