• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić i Jandrić ujedinili partije

Demokratska partija i Narodna demokratska stranka u narednom periodu nastupaće kao jedna politička organizacija pod imenom Narodni demokratski pokret.

 Čavić i Jandrić ujedinili partije Izvor: MONDO

Demokratska partija Dragana Čavića i Narodna demokratska stranka Krste Jandrića u narednom periodu nastupaće kao jedna politička organizacija pod imenom Narodni demokratski pokret.

To je za "Press RS" potvrdio predsjednik DP-a Dragan Čavić, koji je rekao da će NDP biti upisan u sudski registar kao novo pravno lice, ali da će i DP i NDS još neko vrijeme zadržati svoj identitet.

Iako ujedinjenje dvije stranke neće biti formalno, one će praktično djelovati kao jedna partija, imaće jednog predsjednika i jedinstveni izvršni odbor. Predviđeno je da do izbora 2014. godine novim političkim subjektom rukovodi Čavić, dok će Jandrić biti zamjenik predsjednika ili predsjednik izvršnog odbora.

Planirano je da poslanici dve stranke u Narodnoj skupštini naprave jedinstveni klub, kao i da se ujedine klubovi u svim lokalnim parlamentima, gdje ove stranke imaju odbornike, što je posebno značajno za Banjaluku, u kojoj će novonastali NDP praktično postati druga politička snaga u gradu, piše "Press RS".

"Odluke da idemo u tom smjeru donijeli su izvršni odbori obe stranke. Osnivamo novo pravno lice koje će imati predsjednika i izvršni odbor, dok će partije zadržati svoje identitete unutar tog pravnog lica. U okviru NDP-a nastupićemo zajedno na izborima 2014. godine. Uskoro ćemo taj subjekat da registrujemo u sudu, a onda slijedi objedinjavanje infrastrukture na terenu, odbora i poslaničkih i odborničkih klubova", kaže Čavić.

Krsto Jandrić kaže da sada ne postoje nikakve prepreke da bude osnovan novi politički subjekat pod imenom Narodni demokratski pokret, ali napominje da bi procedura mogla da potraje mjesecima, što neće ugroziti cijelu priču.

"Sigurno je da sa ovakvim ishodom mnogo dobijamo i jedni i drugi. U organima NDS-a nije bilo nikakvih nesuglasica po tom pitanju i odluku o stupanju u saradnju sa DP-om donijeli smo jedinstveno. Siguran da sam da će ovaj potez biti samo početak velike priče o ukrupnjavanju opozicije u Srpskoj", kaže Jandrić.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE