• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Konjuha" se vraćaju u Živinice

Oko 250 radnika "Konjuha", nakon neuspješnog sastanka predstavnika sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, odlučili da se vrate u Živinice.

 Radnici "Konjuha" se vraćaju u Živinice Izvor: MONDO

Zamjenik predsjednika sindikata "Konjuha" Mujo Gavranović rekao je novinarima da je Nikšić danas odbio da potpiše protokol koji su predložili radnici za spas fabrike.

"Premijer nije mogao ništa garantovati i nije mogao potpisati nikakav protokol. Ništa od onoga što smo tražili. Nažalost, moramo priznati da je ovo kraj. Ne možemo ništa raditi. Bez pomoći Vlade FBiH ova firma ne može opstati", rekao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, protesti radnika biće nastavljeni i kada se vrate u Živinice, prenijeli su federalni mediji.

"Ne odustajemo i nastavićemo se boriti za svoju firmu. Kada je riječ o Vladi FBiH, za `Konjuh` nema nade. Sad ćemo svoja prava tražiti, prije svega, u našoj opštini", istakao je Gavranović.

Radnici "Konjuha" su došli u Sarajevo kako bi tražili podršku za dobijanje kredita Razvojne banke FBiH, koji bi omogućio zapošljavanje svih 450 zaposlenih i nastavak proizvodnje.

"Dogovoreno je da Uprava i Nadzorni odbor `Konjuha` u što kraćem roku pripreme svu neophodnu dokumentaciju i upute zahtjev za odobravanje kredita prema Razvojnoj banci FBiH", saopšteno je iz Vlade FBiH nakon sastanka Nikšića sa delegacijom radnika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE