• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banke plaćaju opremanje banjalučkog vrtića

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da će banke koje posluju u najvećem gradu RS donirati 250.000 KM za opremanje vrtića "Kolibri".

 Banke plaćaju opremanje banjalučkog vrtića Izvor: MONDO

Gavranović je rekao da su ovu inicijativu pokrenule banke i da je zadovoljn zbog postignutog dogovora.

"Nakon tehničkog prijema objekta, koji bi trebalo da bude obavljen u narednih nekoliko dana, krenućemo u nabavku opreme", rekao je Gavranović novinarima danas nakon sastanka sa predstavnicima Nove banke, Komercijalne banke, Unikredit banke i NLB banke.

On je istakao da je gradska administracija već nabavila dio opreme i izrazio očekivanje da će u narednih 15 dana vrtić biti u potpunosti opremljen, nakon čega bi uslijedilo otvaranje.

"Ovu saradnju ćemo, prema prijedlogu predstavnika banaka, proširiti i na druge projekte od interesa za građane. U planu su još dva vrtića za koje se radi projektna dokumentacija", rekao je Gavranović.

On je podsjetio da je gradska administracija do sada u vrtić "Kolibri", koji će moći da primi oko 250 djece, uložio oko dva miliona KM.

Prema njegovim riječima, u vrtiću će biti opremljena kuhinja za 1.000 obroka, koje će dobijati i drugi vrtići koji rade u okviru banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Direktor Nove banke Milan Radović rekao je da su banke pokrenule inicijativu da bi pomogle gradu u rješavanju problema u vezi sa smještajem djece u vrtiće.

"Prioritet za grad je bio vrtić `Kolibri`. Saglasili smo se da uplatimo donatorska sredstva kako bi ovaj vrtić bio što prije stavljen u funkciju. Spremni smo da i dalje podržavamo određene akcije i to predstavlja doprinos banaka u poboljšanju života u našem gradu", naglasio je Radović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE