• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Doboju ukolonjena dva ilegalna azila za pse

U Doboju sve spremno za uklanjanje nelegalnog azila za pse u prigradskom naselju Usora i jednom privatnom stanu u centru grada.

 U Doboju ukolonjena dva ilegalna azila za pse Izvor: MONDO

U informaciji nadležnog Odjeljenja navodi se da je iz privatnog nelegalnog azila za pse na Usori izvršeno hvatanje 15 pasa, a iz stana vlasnika B.S. devet pasa različitih uzrasta i nepoznatih rasa, koji su smješteni u prihvatilište za napuštene životinje "Preslica" na Ozrenu.

Sakupljeni psi su, zbog neadekvatnog smještaja i ishrane, kao i nebrige vlasnika nelegalnog azila, predstavljali opasnost za sve građane, na šta ukazuje slučaj muškarca E.K. koji je preminuo u dobojskoj bolnici, najvjerovatnije od posljedica srčanog udara, nakon što su ga napali psi lutalice u Usorskoj ulici u Doboju.

Iz nadležnog Odjeljenja upozoravaju da se zbrinjavanje životinja mora provoditi na osnovu propisa i u dogovoru svih nadležnih institucija i udruženja građana, kako bi se osigurala bezbjednost ljudi, ali i četvoronožnih ljubimaca, u skladu sa važećim standardima i propisima.

Prihvatilište za napuštene životinje na Preslici osnovano je 2011. godine na inicijativu Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije i time su se stekli uslovi za prikupljanje napuštenih pasa koji se nalaze na ulicama grada, navodi se na kraju informacije ovog Odjeljenja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE