• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Autoput Budimpešta-Ploče do 2020.

U BiH do kraja 2014. godine trebalo bi da bude izgrađeno ukupno 102 kilometra autoputa na pravcu koridora 5c, koji povezuje Budimpeštu i Ploče.

  Autoput Budimpešta-Ploče do 2020. Izvor: MONDO

Kako je izjavio direktor preduzeća Autoceste Federacije BiH Ensad Karić, ovaj koridor kroz BiH prolazi u ukupnoj dužini od 330 kilometara,

Dionica koja prolazi kroz teritoriju Federacije BiH u dužini od 285 kilometara najranije bi mogla biti završena 2020. godine, a za završetak cijelog projekta potrebno je osigurati tri milijarde evra i od toga zavisi koliko će radovi trajati, rekao je Karić novinarima.

Gotovo sve dionice autoputa koje su sada u gradnji finansiraju se kreditima Evropske investicione banke (EIB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Do sada je iz kredita EBRD investirano 62 miliona evra, a iz fondova EIB oko 65 miliona evra, a sklopljeni su ugovori za novih 84 miliona.

Vlasti Republike Srpske još nisu odredile kako će se graditi pedesetak kilometara autoputa na koridoru 5c, koji treba da prođu kroz taj entitet, prenijela je hrvatska agencija Hina.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE