• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jubilej Radija Republike Srpske

Radio Republike Srpske sutra obilježava 46 godina rada.

 Jubilej Radija Republike Srpske Izvor: MONDO

Radio Republike Srpske savremeni je elektronski medij koji emituje 24 časa kvalitetnog programa - informativnog, edukativnog, obrazovnog, dokumentarnog, naučnog, kulturnog, vjerskog, omladinskog, dječijeg, zabavnog, humorističkog i sportskog, nastojeći da zadovolji ukuse i potrebe slušalaca svih uzrasta, saopšteno je iz ove medijske kuće.

Ovaj radio treću godinu radi u modernim tehnološkim i logističkim uslovima. Pod zajedničkim krovom savremenog RTV doma u Banjaluci raspolaže kapacitetima u kojima se mogu proizvoditi najsloženiji programski sadržaji i realizovati najzahtjevniji radijski projekti, a od prošle godine integrisan je u jedinstven sistem sa Televizijom i Multimedijom.

Pokrivajući signalom cijelu teritoriju Republike Srpske, mrežom informativno-tehničkih centara u Istočnom Sarajevu, Trebinju, Bijeljini i Prijedoru, zatim dopisništvima u Brčkom i Beogradu, te dopisničkom mrežom u gradovima širom Srpske, Radio Republike Srpske je prisutan i izvještava svakodnevno o svim važnijim događajima širom Srpske, BiH i regiona.

Radio Republike Srpske danas ima važnu ulogu u medijskom prostoru BiH, jer svoj rad zasniva na objektivnom informisanju i profesionalnom odnosu prema radu, navodi se u saopštenju.

Brzina, tačnost i pouzdanost osnovne su karakteristike na kojima se zasniva programska politika današnjeg Radija, poručili su iz ove medijske kuće.

Program je 1967. godine počela da emituje Radio Banjaluka, kao lokalni medij, a kasnije kao regionalna radio-stanica Bosanske Krajine. Krajem 1993. godine, Radio Banjaluka se integriše sa Srpskim radiom na Palama i postaje dio jedinstvenog sistema tadašnje Srpske Radio-televizije, a sada Javnog medijskog servisa Radio Televizije Republike Srpske.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE