• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši policajac uhapšen zbog iznude milion KM

Milorad Radić (60), penzionisani policajac iz Mrkonjić Grada, uhapšen je zbog sumnje da je od sugrađanina M.M. pokušao iznuditi milion maraka.

 Bivši policajac uhapšen zbog iznude milion KM Izvor: MONDO

"Nezavisnim" je potvrđeno da je Radić duži period ucjenjivao žrtvu i prijetio da će mu pobiti porodicu ukoliko ne plati miliona KM. Nakon svega, M.M. je slučaj prijavio policiji.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi otkrio je u petak da je policija gotovo dvije sedmice tajno pratila osumnjičenog Radića i tako zadokumentovala veći broj materijalnih dokaza, koji će biti dio budućeg krivičnog postupka protiv osumnjičenog.

Osim tajnog praćenja, Radiću su, kako saznajemo, snimani i telefonski razgovori.

Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva, izjavila je u petak da je nakon saslušanja zatraženo jednomjesečno pritvaranje Radića.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da će Radić ukoliko se bude branio sa slobode ometati krivični postupak i uticati na saučesnike, te zbog teškog krivičnog djela za koje se može izreći kazna od 10 godina ili teža.

"Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 25. decembra prošle godine do 17. januara ove godine u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi u više navrata slao prijeteća pisma i SMS poruke prijetećeg sadržaja oštećenom M.M. Osumnjičeni je zahtijevao da mu M.M. preda iznos od 500.000 evra", objasnila je portparol banjalučkog tužilaštva.

Dodaje kako je zajedno s osumnjičenim Tužilaštvu u petak dostavljen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iznude.

"Nakon što se upoznao sa sadržajem izvještaja, tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog lica. Poslije ispitivanja osumnjičenog, u nastavku postupka istrage tužilac će odlučiti o predlaganju mjere pritvora, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", izjavila je Đaković-Vidovićeva.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi ispričao je u petak da je biznismen M.M. u strahu za vlastitu i bezbjednost svoje porodice zamolio da mu se ne navodi puni identitet.

"Radi se o klasičnoj iznudi novca, a zanimljivo je da se Radić pred žrtvom pravdao kako je su ga druge osobe primorale da šalje ta pisma i SMS poruke", naveo je izvor blizak istrazi.

Broj krivičnih djela iznude na području RS uvećao se za 23 odsto u odnosu na 2011. godinu, pokazuju najnoviji statistički podaci MUP-a RS. Policija ovaj porast objašnjava svojim aktivnijim radom na otkrivanju ovih krivičnih djela.

Zoran Šućur iz Doboja, bivši menadžer Baje Malog Knindže, i Jovan Jošilo iz Banjaluke osuđeni su u julu prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno šest i po godina zatvora zbog iznude 28.000 KM i premlaćivanja Mirka Krivokuće, vlasnika firme "Evrorad" u Novom Gradu.
Premlaćivanje se desilo u februaru prošle godine.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE