• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tegeltija: Bez povećanja plata u 2013.

Ministar finansija RS izjavio je da ne postoji mogućnost da plate zaposlenih u javnom sektoru u 2013. budu vraćene na nivo prije smanjenja.

 Tegeltija: Bez povećanja plata u 2013. Izvor: MONDO

"Naš cilj nije smanjenje plata zaposlenih, nego da se masa plata u javnom sektoru smanji u odnosu na procenat učešća u ukupnom bruto društvenom proizvodu. To ćemo postići kada budemo imali pozitivan privredni rast", istakao je ministar finansija RS Zoran Tegeltija.

On je za "Glas Srpske" rekao da bi u prvoj polovini godine trebalo da bude omogućena registracija preduzeća po principu "sve na jednom mjestu".

Govoreći o nametima koji guše privredu, Tegeltija je napomenuo da nije realno očekivati da stopa od 10 odsto prihoda na dohodak bude smanjena.

Kada je riječ o prijedlozima Svjetske banke i Ministarstva zdravlja da u Srpskoj budu uvedene akcize na duvanske proizvode i alkoholna pića, Tegeltija je naveo da bi prihod od tih akciza bio korišten u sistemu zdravstvene zaštite, jer su upravo ljudi koji koriste te proizvode najveći korisnici zdravstvenih usluga.

"Prije donošenja bilo kakve odluke napravićemo uporednu analizu kako izgledaju stope akciza u susjednim zemljama da ne bismo došli u situaciju da su naši proizvodi skuplji i da ne bismo pravili sivo tržište", rekao je Tegeltija.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE