• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas do 20 stepeni, sutra snijeg

U pojedinim krajevima RS temperatura danas i do 20 stepeni, dok se već sutra očekuju zahlađenje i kiša koja će preći u snijeg

 Danas do 20 stepeni, sutra snijeg Izvor: MONDO

Banjaluka je jutros najtopliji grad u Republici Srpskoj sa temperaturom od 15,7 stepeni Celzijusovih, a moguće je da će u Semberiji danas biti izmjereno i 20 stepeni, dok se već sutra očekuju zahlađenje i kiša koja će preći u snijeg.

Dežurni meteorolog u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske Draško Rudan rekao je da je direktno južno strujanje prethodnih dana uslovilo da temperatura bude znatno iznad prosjeka za ovo doba godine, a da zbog obrnute cirkulacije na ovo područje sada stiže hladan vazduh sa sjevera.

Sutra će biti hladno, prvo sa kišom, koja će potom preći u snijeg, a očekuje se i formiranje snježnog pokrivača.

Rudan kaže da se ujutro očekuje snijeg na planinama, u nižim pređelima na sjeveru i zapadu susnježica i snijeg, a u Semberiji, Hercegovini i na istoku kiša. "Do sredine dana uz zahlađenje i u ovim krajevima kiša će preći u snijeg. Kiša će padati samo na jugu", naveo je Rudan, te dodao da se prestanak padavina i djelimično razvedravanje tokom noći očekuju najprije na sjeverozapadu.

Prema njegovim riječima, maksimalna temperatura biće tokom prijepodneva i iznosiće od nule na sjeverozapadu do sedam na istoku, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih, a tokom dana biće u padu.

Razvedravanje se očekuje u ponedjeljak, 4. februara. Jutro će biti hladno a očekuje se i mraz. Slab snijeg moguć je samo ponegdje na jugoistoku, a tokom dana biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura iznosiće od jedan do šest, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 5. februara, u Srpskoj se očekuje slab mraz, a tokom dana sunčani periodi i toplije. Na sjeverozapadu i ponegdje na sjeveru biće svježije sa maglom.

Maksimalna temperatura iznosiće od tri na sjeverozapadu do 10 na istoku, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih. 

Rudan kaže da će u utorak i srijedu, 5. i 6. februra, preovladavati suvo i prohladno sa porastom temperature. 

Snježne padavine ponovo se očekuju u četvrtak, 7. februara. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE