• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nikolić da razgovara i sa opozicijom u RS"

Predstavnici opozicionih stranaka u RS održali konferenciju za novinare u Beogradu. Tvrde da će 2014. godine u Srpskoj doći do političkog zaokreta.

 "Nikolić da razgovara i sa opozicijom u RS" Izvor: MONDO

Predstavnici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj Mladen Ivanić, Dragan Čavić i Milanko Mihajlica pozvali su danas predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da razgovara sa institucijama Srpske, ali i da čuje šta ima da kaže i opozicija u Srpskoj.

Ivanić, Čavić i Mihajlica su na konferenciji za novinare u Beogradu, kojoj, iako najavljeni, nisu prisustvovali funkcioneri SDS-a Mladen Bosić i Mirko Šarović, ocijenili da će 2014. godine u Srpskoj doći do političkog zaokreta.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, koji je predstavljen i kao bivši premijer Srpske, rekao da je da ove opozicione stranke nisu došle da traže podršku Beograda i "kukaju", niti da djeluju protiv Republike Srpske, nego da iznesu svoje poglede.

Tvrdeći da je Srpska sada ugrožena više ekonomskim nego spoljnim pritiscima, Ivanić je rekao da su Srpskoj potrebne snažne ekonomske reforme i snažna borba protiv korupcije.

Na pitanje šta je cilj priče o kriminalu, s obzirom da je pred Sudom BiH nepravosnažno bio osuđen na godinu i po zatvora u predmetu "Srpske šume" zbog nesavjesnog rada dok je bio premijer Srpske, Ivanić je rekao da to pitanje pokazuje ambijent u kojem živi i radi.

"Protiv mene je vođen postupak u Sudu BiH i bila je prvo presuda da sam kriv, i ja sam oslobođen", podsjetio je Ivanić, dodavši da je nevinost dokazao, i da je zbog toga tražio da se ispita imovina svih ključnih političkih ličnosti u Srpskoj.

Ivanić je rekao da nikada za predsjednika Srpske Milorada Dodika nije rekao da je izdajnik ili da je kriminalac.

Na pitanje da li je priča o kriminalu i korupciji stvarna želja ili samo sredstvo da se vrati na vlast, pošto postoje tvrdnje da je, kada je bio na vlasti, izdejstvovao da njegov šef kabineta dobije stan od firme "Farmalend", kao i da je ova firma nekoliko godina mjesečno mu davala apanažu od 5.000 KM, te da je firmu "Krajina" "izreketirao" za dva stana, predsjednik DP-a Dragan Čavić je odgovorio da to pitanje treba uputiti institucijama Republike Srpske, koje imaju sve "poluge" da te insinuacije "dovedu do kraja".

"To su insinuacije, koje sam čuo i ranije, a ja ne vršim vlast", rekao je Čavić.

Govoreći o izvještaju Komisije za Srebrenicu iz vremena kada je bio predsjednik Srpske, Čavić tvrdi da sa tim nije imao ništa.

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica je ocijenio da je u Republici potrebna promjena na političkoj sceni.

On je dodao da opozicija treba da se nametne kao alternativa svojom ekonomskom politikom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE