• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plaćaju račune, a griju se na struju

Veliki broj građana Banjaluke smrzava se u svojim stanovima iako redovno plaćaju grijanje, a dodatni novac troše za kupovinu grijalica.

 Plaćaju račune, a griju se na struju Izvor: MONDO

"'Toplana' ne isporučuje toplotnu energiju, bez obzira, primjera radi, na to što je vanjska temperatura šest stepeni. Uložila sam prigovor na kvalitet grijanja u stanu i nakon što su njihovi radnici izašli na lice mjesta dobila sam odgovor da je temperatura u stanu od 19 stepeni zadovoljavajuća prema opštim tehničkim uslovima 'Toplane'", ispričala je "Nezavisnim Novinama" Banjalučanka Maja Kosić.

Ona je dodala je da nisu uzeli u obzir ni to što joj je cijeli dan bila uključena grijalica. Banjalučanin S.P. kazao je "Nezavisnim" da dnevnu sobu mora dogrijavati, a da se u radnoj i spavaćoj ne može boraviti koliko je hladno.

"Račun za grijanje mjesečno plaćam 140 maraka jer imam veći stan, a više nam je hladno nego toplo", istakao je on.

Prema riječima Darka Sabljića, predsjednika Savjeta mjesne zajednice Kočićev vijenac, na ovom području grijanje je u lošem stanju.

"Znamo da imamo problem s vrelovodom 'Vrbas' i imamo u planu sada da pošaljemo dopis 'Toplani' da zatražimo bar subvenciju grijanja jer ljudi troše novac i za dodatno zagrijavanje, što je van svake pameti", istakao je Sabljić.

Iz "Toplane", međutim, tvrde da postoje jasno definisani opšti tehnički uslovi po kojima ovo preduzeće posluje.

"Protekle sedmice temperature su bile iznad prosjeka za ovo doba godine, pa je vršen i prekid u isporuci toplotne energije. Protekli vikend prekid toplotne energije bio je zbog kvara na 'Elektrodistribuciji', dok su juče u jutarnjim časovima bili hladni radijatori jer je došlo do tehničkih kvarova, koji se u kratkom roku sanirao i nakon dva časa puštena je isporuka", pojasnila je Žaklina Mijatović, portparol "Toplane".

Dodala je da su do decembra prošle godine imali oko 800 žalbi potrošača na loše grijanje, ističući da je u 85 odsto stanova nakon izlaska ekipe na teren temperatura bila zadovoljavajuća.

"Ako je temperatura ispod 18 stepeni u stanovima, odnosno ako je lošiji kvalitet grijanja od pisanog, odobrava se bonifikacija i tu je 'Toplana' stvarno fleksibilna", naglasila je ona.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE