• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Šipovu i Loparama pronađeno oružje

Policija je u mjestu Todorići, zaselak Maksimovići u opštini Šipovo, kod lica S.M. pronašla veću količinu oružja i municije.

 U Šipovu i Loparama pronađeno oružje Izvor: MONDO

To je rečeno Srni u Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

S.M. je prije pronalaženja oružja i municije spriječio šamara da izvrši premjer drva u njegovom dvorištu vrijeđajući ga verbalno i ispalivši jedan metak u vis iz puške M-48.

Nakon ispaljenog metka policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi S.M. i tom prilikom pronašla veću količinu oružja i municije.

Pronađene su puška "CZ", prepravljena puška M-48, poluautomatska puška kalibra 7,62 milimetra i automatska puška ruske proizvodnje, te šest upaljača mina UPM2AC, jednu električnu detonatorsku kapislu, četiri tromblonska metka za minu i sedam upaljača za mine nepoznate marke.

Pored pušaka pronađeno je i 18 komada puščanih metaka 7,9 milimetara, kao i 250 komada puščanih metaka istog kalibra u dva doboša za rusku pušku.

Pronađeno je i 900 komada puščanih metaka kalibra 7,62 milimetara, 50 komada puščanih metaka u redeniku, 410 komada ovih metaka u okvirima po deset komada, 135 komada puščanih metaka u papirnim kutijama po 15 komada, 240 komada puščanih metaka u osam okvira za automatsku pušku po 30 komada, svi kalibra 7,62 milimetara.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv S.M. slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično đelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i krivično djelo šumska krađa. 

U porodičnoj kući lica čiji su inicijali B.E. u Loparama policija je pronašla puščanu i pištoljsku municiju zbog čega je protiv ovog lica Okružnom tužilaštvu podnesen izvještaj za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

U prošloj godini na bijeljinskoj regiji je registrovano 76 slučajeva nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja.

Najveća pojedinačna pljenidba oružja od građana izvršena je u maju 2012. godine, kada je na tavanu zgrade u vlasništvu Tehničkog remontnog zavoda u Bratuncu pronađeno 13 pušaka, ručni bacač raketa, dva puškomitraljeza, 26 granata, pet pištolja, skoro četiri kilograma plastičnog eksploziva, 2,5 kilograma trotil eksploziva, 84 ručne bombe i veća količina ostale vojne opreme.

Otkriveno je da skriveno oružje pripada penzionisanom radniku fabrike naoružanja koji tvrdi da je kolekcionar. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE