• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OSBL među Evropskim volonterskim servisima

Omladinski savjet Banjaluke akreditovan za učešće u programu Evropskog volonterskog servisa.

 OSBL među Evropskim volonterskim servisima Izvor: MONDO

Od 5. februara 2013. godine Omladinski savjet Banjaluke je akreditovan za učešće u programu Evropskog volonterskog servisa, kao organizacija koja može primati strane volontere, slati lokalne volontere u Evropu te koordinisati rad između Host i Sending organizacija.

Evropska volonterska služba, popularno nazvana EVS, omogućava mladima (18 do 30 godina starosti) da volontiraju u drugoj zemlji tokom određenog vremenskog perioda, obično između 2 i 12 mjeseca. EVS je akcija dva programa "Mladi u akciji" Evropske Komisije. Pored toga što ovaj program koristi lokalnim zajednicama, volonteri uključeni u njega stiču nove vještine i uče nove jezike, te otkrivaju nove kulture.

Volonteri uključeni u EVS projekte učestvuju u različitim aktivnostima u oblastima kao što su: umjetnost i kultura, aktivnosti sa djecom, mladima, sportskim aktivnostima, zaštita životne sredine, itd.
Potencijalni volonteri, kada izaberu zemlju kao i organizaciju u kojoj bi radili, mogu kontaktirati OSBL putem email-a [email protected]. Slanje biografije i motivacionog pisma (oboje na engleskom jeziku) je adekvatan način da se obrate i pobliže upoznaju sa detaljima oko EVS-a.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE