• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produžen rok za učešće u stambenom programu

Javni poziv za učešće u Regionalnom stambenom programu za trajno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica BiH, produžen je na još tri mjeseca.

 Produžen rok za učešće u stambenom programu Izvor: MONDO

To je potvrdio ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš.

On je objasnio da je prvi rok bio kratak, jer je javni poziv izašao 31. decembra prošle godine, pa zainteresovani, zbog praznika, nisu stigli prikupiti potrebnu dokumentaciju.

"Zainteresovani prilikom prijave na poziv ne moraju odmah da imaju svu dokumentaciju koja se od njih traži, već je u prvoj fazi dovoljno da podnesu prijavu, dokaz o identitetu i imovini koju su imali 1992. godine", pojasnio je Čordaš nakon današnje sjednice Vlade Republike Srpske.

On je dodao da će se realizacijom Regionalnog stambenog programa za trajno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica BiH trajno riješiti stambeno pitanje za 5.400 porodica i to po 1.800 iz reda sva tri konstitutivna naroda i ostalih.

Čordaš je rekao da je realizovan projekat stambenog zbrinjavanje socijalno najugroženijih kategorija raseljnih lica – Srba zeničke regije, pri čemu je isporučen građevinski materijal u vrijednosti od 880.000 KM za 45 stambenih objekata.

"Ostalo nam je neriješeno još šest zahtjeva, a vjerujem da ćemo ih riješiti u ovoj godini. Problem je što podnosioci zahtjeva u ovom slučaju moraju sami obezbijediti zemljište i građevinsku dozvolu", pojasnio je Čordaš.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE