• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oprezno i sa tunjevinom iz Španije

Od sarajevskog preduzeća "Morski san", koje je uvoznik tunjevine iz Španije "Marfiš val", zatraženo povlačanje ovog proizvoda sa tržišta.

 Oprezno i sa tunjevinom iz Španije Izvor: MONDO

Agencija traži da tunjevina, zbog povećane količine histamina koji može biti štetan po zdravlje potrošača (ako je već distribuisana), bude povučena sa tržišta, a potrošači obaviješteni o razlozima povlačenja.

U današnjem saopštenju Agencija navodi da je obaviještena da je na tržište BiH distribuisana tunjevina španskog proizvođača "Marfiš val", pošiljka-lot A02213, koja sadrži povećanu količinu histamina, zbog čega proizvod može imati štetne posljedice po zdravlje ljudi, naročito osoba intolerantnih na histamin i proizvode od ribe, te djecu i trudnice.

Laboratorijskim analizama izvršenim u Italiji utvrđeno je povećano prisustvo histamina u ovom proizvodu, a daljom istragom utvrđeno je da je tunjevina distribuisana i u BiH, navodi se u saopštenju.

Agencija je zatražila od nadležnih inspekcijskih organa entiteta i Brčko distrikta da hitno utvrde distributivni lanac ovog proizvoda radi smanjenja rizika po zdravlje potrošača i da Agenciji dostave povratnu informaciju o preduzetim mjerama.

Po završetku ovih aktivnosti, Agencija za bezbjednost hrane BiH obavijestiće potrošače o svim preduzetim mjerama.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE