• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović za normalizaciju odnosa

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović podržao je danas normalizaciju odnosa Srbije i BiH.

 Izetbegović za normalizaciju odnosa  Izvor: MONDO

On je naveo da se nedavno sa srpskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem dogovorio da u Istanbulu bude održan trilateralan sastanak predsjednika Turske, Srbije i BiH.

Izetbegović je u emisiji "Sedmica" Radio Beograda 1 rekao da se nedavno susreo s Nikolićem, dok su zajedno čekali prijem kod predsjednika SAD Baraka Obame u Njujorku.

"Razgovarali smo nekih 40 minuta. Bio je to jedan prijteljski, lijep razgovor. On je jedan, koliko sam vidio, otvoren i iskren čovjek", rekao je Izetbegović, koji je podsjetio da njegov susret sa Nikolićem nije bio medijski ispraćen.

Izetbegović je naveo da se tada sa Nikolićem dogovorio da zajedno sa predsjednikom Turske Abdulahom Gulom održe trilateralni sastanak u Istanbulu, na kome bi bilo riječi i o unapređenju odnosa Srbije i BiH.

On je, međutim, podsjetio na neke ranije izjave Nikolića u vezi sa Srebrenicom, Ratkom Mladićem i budućnošću BiH, koje su, kako je rekao, bile "neugodne i uvrjedljive" za građane BiH i da od Nikolića očekuje posebnu pažnju kada bira riječi o budućnosti BiH, s obzirom na njegovu ulogu u prošlosti.

Izetbegović je ocijenio i da je vrijeme da se srpska javnost i nacija, kako je rekao, "zagleda unazad i premota film 1992. - 1995".

"Mislim da tu srpski intelektualci i političari treba da više učine...Ne možete naprosto staviti istinu pod tepih", kazao je Izetbegović.

(Tanjug Foto Beta AP arhiva)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE