• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balkan i dalje daleko od prioriteta SAD

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić rekao da je Balkan i dalje daleko od prioriteta visoke američke politike.

 Balkan i dalje daleko od prioriteta SAD Izvor: MONDO

Radojičić, koji je proteklih dana boravio u SAD, rekao je da se Amerikanci neće aktivno uključivati u pitanje "Sejdić-Finci" jer ga posmatraju "kao evropsko", da je veće interesovanje za pitanje državne i vojne imovine, kao preduslova za Akcioni plan za članstvo i da je u osnovi prihvatljiv sporazum koji su lideri "šestorke" postigli u martu prošle godine.

Prema njegovim riječima, odgovori na ova pitanja očekuju se od domaćih političara i niko sa strane neće doći sa napisanim rješenjem.

Radojičić je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da je Amerika "na nekom nivou administracije" zainteresovana za rješenje pitanja Federacije BiH, "u kojoj se dešava strašna zbrka", te ocijenio da će takvo stanje biti do narednih izbora 2014. godine.

Govoreći o radu Narodne skupštine Srpske, Radojičić je rekao da će se naredne sedmice u nastavku zasjedanja parlamenta, između ostalog, naći i izvještaj Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

On je dodao da je IRB pod "političkom paljbom" i da opozicija sav njen rad gleda kroz "dvije-tri ili pet, možda, spornih situacija za diskusiju".

"Kada je generalno riječ o zaduživanju, na dnevnom redu je nekoliko odluka. Ono zaduživanje koje je u svrhu razvoja ima svoj smisao, pogotovo ako prema određenim pokazateljima, koji su svjetski kriterijumi, niste u visokoj zaduženosti", rekao je Radojičić, ističući da se Srpska, bez obzira na sve priče, ne nalazi u grupi visoko zaduženih i da nikada nije bila u prilici da ne može da vraća te dugove.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE