• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Kupresu minus 23 stepena

Najniža temperatura u BiH jutros u 7 sati izmjerena je na Kupresu minus 23 stepena, dok je najtoplije bilo u Neumu minus 1 stepen.

 U Kupresu minus 23 stepena Izvor: MONDO

U većem dijelu BiH jutro će biti vrlo hladno, pretežno vedro, sa umjerenim i jakim mrazom, a tokom dana očekuju se sunčani periodi uz umjerenu oblačnost i postepen porast dnevne temperature.

Uveče će u Hercegovini početi kiša, a na zapadu i sjeverozapadu susnježica i snijeg, saopštili su meteorolozi.

Dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do četiri, a na jugu do osam stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugoistočni. 

U 7.00 časova izmjerena je temperatura vazduha od minus 23 stepena Celzijusova u Kupresu, u Istočnom Drvaru minus 19, u Šipovu minus 16, Nevesinju minus 15, u Livnu minus 14, Sanskom Mostu minus 13, na Čemernu, u Gacku, Bugojnu i Sokocu minus 12, Banjaluci i Jajcu minus 11, Bihaću, Tuzli i Zenici minus 10, Gradišci, Bileći, Prijedoru i Srebrenici minus devet, u Sarajevu i na Bjelašnici minus osam, Doboju minus sedam, Bijeljini i Zvorniku minus šest, Trebinju minus četiri, Mostaru minus dva i Neumu minus jedan.

Na Bjelašnici ima 134 centimetra snijega, na Čemernu 68, Mrakovici 53, na Kupresu 40, u Han Pijesku 33, u Srebrenici 22, Sarajevu 15, Bihaću 10, Doboju, Sanskom Mostu devet, Banjaluci, Derventi i Sokocu osam, Bugojnu šest, Livnu i Trebinju pet, Bijeljini, Jajcu i Tuzli tri centimetra. 

Snijeg i poledica u višim predjelima


Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila saobraćaju otežano i usporeno, a poledice i snijega ima na većini kolovoza u višim predjelima, naročito preko prevoja.

Na području Doboja magla smanjuje vidljivost, dok su odroni mogući na dionicama u usjecima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Dežurne ekipe preduzeća za puteve jutros čiste i posipaju sve važnije putne pravce, a vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.

Regionalni put Ulog–Klanci, preko prevoja Morinem, neprohodan je zbog snježnih smetova.

Radovi su u toku na putnom pravcu Mesići-Višegrad, te Doboj-Modriča u mjestu Šešlije, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Na magistralnom putu Foča-Čemerno-Gacko saobraćaj je zabranjen za sva vozila ukupne mase do 15 tona, na pravcu Brod na Drini-Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona i na regionalnom putu Karanovac-Kneževo u mjestu Karanovac preko mosta na rijeci Vrbas za sva vozila čija ukupna masa premašuje 20 tona.

Na Graničnom prelazu Brod, pri izlasku iz BiH, pojačan je intenzitet teretnog saobraćaja, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE