• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Peticija protiv Haškog tribunala

Boračka organizacija RS počela je akciju prikupljanja potpisa protiv dosadašnjeg ispolitizovanog rada Haškog tribunala, kao i nelegalnog Suda BiH.

 Peticija protiv Haškog tribunala Izvor: MONDO

Iz Boračke organizacije navode da je povod za potpisivanje peticije višegodišnji selektivni rad sa političkom pozadinom zasnovan na dvostrukim aršinima o čemu svjedoče skoro sve presude, a posebno one oslobađajuće hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, kao i teroristima zloglasne OVK Ramušu Haradinaju sa saradnicima.

"Na taj se način Haški tribunal u potpunosti stavio u funkciju onih globalističkih snaga uz čiju pomoć je i uspostavljen, a koje su svojim đelovanjem kreirale, organizovale i dokrajčile rat na području bivše Jugoslavije“, ističu iz BORS-a.

Iz ove organizacije naglašavaju da je srpski narod prvo satanizovan, nakon toga mu je nametnut surov rat, a potom i nasilno određena uloga remetilačkog faktora i krivca.

"Kao borci osjećamo potrebu da zaustavimo taj kvazipravosudni teror kojim se pokušava definisati novi karakter rata u kome su svi drugi akteri prikazani kao žrtve, dok se Srbima nameće uloga agresora", dodaje se u saopštenju BORS-a.

Istovremeno, kako se navodi, tako se opravdava i politička, socijalna i ekonomska agonija u novonastalim državama kojoj se kraj ne nazire, a pošto Haškom tribunalu ističe rok njegovu ulogu preuzeo je Sud BiH koji je još pristrasniji i selektivniji.

"Taj sud je nelegalan, jer je nametnut dekretom visokog predstavnika, a strukturalni dijalog je pokazao i da je nezakonit i neustavan, jer radi po principu `kadija te tuži, kadija ti sudi`“, navode iz BORS-a.

BORS traži da se izvrši revizija kako rada i jednog i drugog suda, tako i izrečenih presuda, te očekuju podršku ne samo boraca, već i svih drugih patriotskih snaga i građana Republike Srpske.

Potpisivanje peticije biće organizovano u svim opštinama i gradovima Republike Srpske u prvoj polovini marta i svojim potpisom građani će moći da izraze svoj lični odnos prema Haškom sudu i Sudu BiH.

Potpisivanju peticije prethode dva tematska okrugla stola u Banjaluci i Istočnom Sarajevu kako bi se na stručan i dokumentovan način demistifikovala uloga i Haškog suda i Suda BiH.

Potpisi će kao dokumentovani rezultat peticije biti proslijeđeni Generalnoj skupštini UN prije rasprave o radu Haškog suda zakazane za 10. april, kao validan i vjerodostojan zahtjev i kao izraz građanske volje boraca i građana Republike Srpske, dodaje se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE