• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšene ubice sveštenika u Bihaću

Za ubistvo župnika Zavalja Mile Ivančića nedaleko od Bihaća osumnjičene su tri od danas ispitanih sedam osoba.

 Uhapšene ubice sveštenika u Bihaću Izvor: MONDO

Federalna policija BiH u rukama ima ubice sveštenika iz Zavalja kod Bihaća fra Mile Ivančića (78). Kako prenose "Nezavisne" riječ je o kriminalcima iz Zavalja i Bihaća, koji pripadaju hrvatskoj nacionalnoj zajednici, a motiv brutalnom ubistvu pronašli su u koristoljublju. Trojica maloljetnika osumnjičeni su za ubistvo sveštenika don Mile Ivančića u Bihaću, javila je Federalna televizija (FTV).

Kako navodi ta televizija, riječ je o mladićima od 15, 16 i 17 godina.

Da su ove neslužbene informacije pouzdane "Jutarnjem listu" potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Šefik Smlatić. Prema njegovim riječima, slučaj je zaključen, a sve detalje novinarima će prezentovati sutra u 14 časova na konferenciji za novinare.

Pripadnici MUP-a USK tokom dana su priveli sedam osoba za koje se sumnja da bi mogle biti dovedene u vezu s ubistvom katoličkog sveštenika Mila Ivančića.

Ministar Šefik Smlatić je dodao kako su ove osobe podvrgnute policijskoj istrazi, ne želeći precizirati o kojim osobama je riječ.

"U istragu je uključen forenzički tim federalnog MUP-a, a naši istražitelji skupa s Kantonalnim tužilaštvom već četiri dana neprekidno rade na terenu", rekao je Smlatić.

Nakon obrade svih sedam privedenih, neki od njih su pušteni dok će ostali biti krivično prijavljeni zbog ubistva.

U međuvremenu, obavljena je obdukcija tijela ubijenog sveštenika - uboden je nožem u predjelu vrata, te je potom zločinac žrtvu dotukao s nekoliko udaraca kamenom u glavu.

"Po svojoj prirodi ovo je jedan od najokrutnijih zločina koji su počinjeni u Unsko-sanskom kantonu u poslijeratnom periodu", rekao je Smlatić.

Policija Unsko-sanskog kantona (USK) sprovela je veliki broj pretresa i saslušanja vezanih za istragu ubistva katoličkog sveštenika Mile Ivančića u bihaćkom naselju Zavalje, a među privedenima su i izvršioci, potvrdio je i zamjenik komesara policije USK-a Marijan Šimić.

"Od juče je privođeno deset osoba iz Bihaća, među kojima su i izvršioci. O detaljima sutra", prenosi agencija Fena izjavu Šimića.

Uprkos insistiranju novinara nije želio da otkriva pojedinosti, podsjetivši da policija ima procedure koje se moraju poštovati i samo otkrio da se radi o više izvršilaca, ne precizirajući broj.

Sveštenikovo beživotno tijelo pronađeno je protekle subote u župnoj kući, koja se nalazi neposredno uz crkvu svetog Franje Asiškog u selu Zavalje, tačnije u zaseoku Veliki Skočaj, na obroncima planine Plješevice. Tijelo je pronašla mještanka Mirjana Dujmović, koja čisti i održava župnu kuću, u kojoj je inače živio ubijeni sveštenik. Zanimljivo je da je ubijeni sveštenik u roku od mjesec prije ubistva u dva navrata bio na meti nepoznatih pljačkaša, koji su jednom prilikom uspjeli ukrasti 5.000 maraka iz kuće u kojoj je živio. Ubistvo sveštenika unijelo je dosta nemira u dosad miran život stanovnika ovog dijela opštine Bihać, a zločin je naišao na oštre osude i reakcije u cijeloj Bosni i Hercegovini.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE