• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica protiv državnih službenika

Osnovni sud Brčko distrikta potvrdio optužnicu protiv četvrtog optuženog R.K. koga lokalno Tužilaštvo tereti da je falsifikovo službene isprave.

 Optužnica protiv državnih službenika Izvor: MONDO

Optuženi se u dvije tačke optužnicom tereti da je u dva odvojena upravna postupka pred organima uprave distrikta upotrijebio potvrde o radnom iskustvu, iako je znao da one sadrže lažne činjenice.

"Postoji osnovana sumnja da je lažne potvrde, kao dokaz o ispunjavanju kvalifikacionih uslova, optuženi R.K. upotrijebio u postupku polaganja ispita za licencirane predavače i ispitivače, koji je provodilo Vladino odjeljenje za obrazovanje 2007. i u postupku zapošljavanja, koji je provodio Odbor za zapošljavanje distrikta 2008.godine", navodi se u saopštenju tužioca distrikta Zekerije Mujkanovića.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Radoslavu Kojiću, koji trenutno obavlja dužnost direktora Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta. U vrijeme izvršenja krivičnog djela koje mu se stavlja na teret Kojić je bio zaposlen u Pododjeljenju za puteve i parkove, čiji šef je bio Salko Mulamujić.

Sud je krajem prošle sedmice potvrdio optužnice, takođe za krivična djela protiv službene dužnosti, koje je Tužilaštvo podiglo protiv Željka Tanasića, Hajrudina Zahirovića i Salke Mulamujića, tereteći ih da su izdavanjem lažnih potvrda počinili isto krivično djelo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE