• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH: Vlada ne odgovara parlamentarnoj većini

Sastav Vlade FBiH evidentno ne odgovara sastavu parlamentarne većine, izjavio je premijer FBiH Nermin Nikšić na sjednici Predstavničkog doma.

 FBiH: Vlada ne odgovara parlamentarnoj većini Izvor: MONDO

Nikšić je, obrazlažući inicijativu za izglasavanje nepovjerenja federalnoj Vladi, istakao da ovoj sastav Vlade nije u mogućnosti da donosi odluke zbog različitih stavova stranaka koje je čine, napominjući da je takvo stanje dugo već neodrživo.

On je naglasio na takvo stanje ima loš uticaj na funkcionisanje institucija u FBiH.

Poslanik SBB-a BiH Mirsad Đonlagić istakao je da je ova stranka nebrojano puta izražavala nezadovoljstvo radom Vlade koja ne odgovara sastavu parlamentarne većine.

Poslanik HDZ-a BiH Marinko Čavara je rekao da Vlada u ovom sastavu ne može nastaviti funkcionisati, s obzirom na činjenicu da platforma na osnovu koje je formirana već odavno ne postoji.

On je napomenuo da je sadašnjem stanju doprinijela i odluka OHR-a kojom je van snage stavljena odluka Centralne izborne komisije BiH.

"Trenutno imamo situaciju da je osam ministara u Vladi podnijelo zahtjev za smjenu premijera, a istovremeno i zahtjev premijera za smjenu osam ministara", rekao je Čavara.

Poslanik HDZ-a 1990 Slavica Josipović podsjetila je da je još prije godinu i po dana upozoravala na to da je Vlada FBiH izabrana na nelegalan način.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE