• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro počinje gradnja stanova u naselju Ada

Za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide do četvrte kategorije ove godine počeće gradnja 142 stambene jedinice u banjalučkom naselju Ada.

 Uskoro počinje gradnja stanova u naselju Ada  Izvor: MONDO

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić je naveo da će gradnja tih stambenih jedinica biti završena do naredne godine.

Vlada Srpske ove godine obezbijedila je 10 miliona KM za stambene jedinice za boračke populacije što je za pet miliona više prošle godine.

Đokić i banjalučki gradonačelnik Slobodan Gavranović danas su se saglasili da je prioritet Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite stambeno zbrinjavanje boračke populacije u Banjaluci.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske je nakon sastanka sa Gavranovićem rekao novinarima da u Banjaluci živi veći broj ljudi iz prioritetnih boračkih kategorija koji nisu stambeno zbrinuti i da će aktivnosti koje se na to odnose biti ubrzane.

"Na listi programa stamenog zbrinjavanja imamo 324 porodice i program izgradnje moramo ubrzati", istakao je Đokić i dodao da će veoma brzo obnoviti tender za ponudu za izvođača radova.

Đokić i banjalučki gradonačelnik danas su razgovarali i o izgradnji centralnog spomen-obilježja u Banjaluci i, kako je rekao ministar, problemi koji postoje u vezi sa tim biće riješeni.

"Predviđeno je da ovaj projekat košta između 13 i 16 miliona KM, a borci koji su dali život u proteklom odbrambeno-otadžbinskonm ratu to zaslužuju", rekao je Đokić.

Gavranović je naglasio da će gradnja dva nova objekta sa 142 stambene jedinice početi kada i građevinska sezone, te dodao da će na taj način u Banjaluci biti završeno oko 350 stanova.

On je dodao da je grad obezbijedio zemljišta na više lokacija kao i tendersku dokumentaciju za gradnju stambenih jedinica za porodice poginulih boraca i ratne vojne invalide.

"Grad je do sada napravio oko 60 stanova i izdvojio novac za 300 stambenih jednica", podsjetio je Gavranović.

Ministar Đokić i gradonačelnik Banjaluke tokom susreta razgovarali su o zapošljavanju za šta je, prema riječima Gavranovića, iz gradskog budžeta izdvojeno oko 20 miliona KM. Đokić je naglasio da će Vlada izdvojiti dio sredstava za obezbjeđivanje novih radnih mjesta u Banjaluci.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE