• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prinudna naplata poreza na nepokretnosti

Poreska uprava RS počela je sa prinudnom naplatom poreza na nepokretnosti blokadom ličnih primanja obveznika koji nisu izmirili obaveze.

 Prinudna naplata poreza na nepokretnosti Izvor: MONDO

Poreska uprava saopštila je da je prinudnu naplatu počela od 1. februara, te je pozvala sve poreske obveznike da odmah plate porez na nepokretnosti za 2012. godinu, jer će iznos poreza biti uvećan kako za kamatu od 0,04 odsto dnevno, tako i za troškove prinudne naplate.

Oni koji nisu dobili poreske račune za porez na nepokretnosti, pozvani su da ih podignu u područnim jedinicama Poreske uprave. Poreski obveznici koje su službenici Poreske uprave pozvali da poprave neispravno popunjene prijave, trebalo bi da se putem telefona jave u ovu instituciju ili dođu lično da bi završili obavezu prijavljivanja nepokretne imovine.

Poreska uprava je upoređivanjem podataka sa onim iz baze Uprave za geodetsko imovinske i pravne poslove Srpske došla do informacija o još neprijavljenim nepokretnostima. Izmjenom Zakona od poreskom postupku, Poreska uprava će po službenoj dužnosti sama prijavljivati nekretnine za sve one vlasnike nepokretnosti koji to nisu učinili.

Njima će biti izdati poreski račun, ali i novčane kazne od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica, navedeno je u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE